100. Yılda 600 Fidan

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısı ile 600 fidan dikilerek Yüzüncü Yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu.

100. Yılda 600 Fidan

Karaman Ayrancı arası 27. kilometresinde oluşturulan Yüzüncü Yıl Hatıra Ormanı’nda düzenlenen fidan dikim etkinliğe Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Karaman İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Alkan, kurum müdürleri, Gençlik ve Spor gönüllüleri ve TEMA Vakfı gönüllüleri katılım sağladı.

Karaman Ayrancı yolu üzerinde gerçekleşen etkinlikte etkinliğinde yüzlerce fidan toprakla buluşurken fidanlara hayat verecek can suyu verildi.

3 hektar alana kurulan Yüzüncü Yıl Hatıra Ormanı’na toplamda birden fazla türden 600 fidan dikimi yapıldı. Etkinlikte Karaman Valisi Sarıibrahim hatıra ormanı ve cumhuriyetin yüzüncü yılı sebebiyle yapmış olduğu açıklamada önemli detaylara yer verdi:

“100. Yıl kapsamında İçişleri Bakanlığı’mızın düzenlediği etkinlikler arasında iki önemli etkinliğimiz var. Birincisi her ilimizde Cumhuriyetimizin 100. Yılına dair 100 Yıl. Hatıra Ormanları oluşturmak. İkinci etkinlik ise iç güvenlik birimlerimizden Emniyet ve Jandarma birimlerimizde, gençlerin, çocukların ve öğrencilerin faaliyetlerinin yürütülmesi anlamında ilimizde hem Jandarma hem de diğer birimlerimiz burada 100. Yıl Hatıra Ormanı faaliyetini gerçekleştirdik. Gerçekten hem 28’inde hem 29’unda olan etkinliklerimizde, törenlerimizde bütün vatandaşlarımızla birlikte Cumhuriyet’imizi yüzyıllara, asırlara taşıyacak hep birlikteliğin gönül köprüsünü kurmak istiyoruz ve olan köprülerin, olan bağlarımızın gelişmesini istiyoruz. Bu anlamda hep beraber bugün ağaç diktik. 28'inde törenlerimiz başlayacak 28 Ekim akşamı bir yürüyüşümüz, bir müzik dinletisi olacak.

29'unda malum yine törenlerimiz ve 29 Ekim akşamında da bir resepsiyon olacak inşallah. İnşallah Cumhuriyet’in değerini, Cumhuriyet’in ortaya çıkarttığı insanı, ortaya çıkarttığı birlikteliği, güzelliği, Anadolu'nun bütün topraklarında ve o güzelliği bütün dünyada görmek istiyoruz. Bu anlamda tekrar Cumhuriyetin kurucusu Gazİ Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizi kuran kurucu kadroyu saygıyla, hürmetle ve rahmetle yad ediyorum.”

açıklamalarında bulundu.

Program fidan dikimi ve fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284