19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Karaman’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs Perşembe günü saat 09.00’da Kazım Karabekir Spor Salonu önünde kortej yürüyüşü ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Kadir Gezici, KMÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Vali Yardımcıları, Erkan Karahan, Kenan Eskin ve Dr. Sezer Işıktaş, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Aktekke Kent Meydanında Saygı duruşu ve istiklâl marşının okunmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların yapılması ile başladı. Konuşmaların ardından bölge okullardan öğrencilerin şiir dinletileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Karate, Wushu ve Judo branşlarında eğitim alan öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ve halk oyunları ekibinin gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Gençlik Koşusunun kazananı ise Bifa Lisesi öğrencisi ve aynı zamanda Temmuz ayında Trabzon’da yapılacak olan Dünya Liseler Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan başarılı sporcu Berat Ergil oldu.
50 Bisiklet Dağıtıldı
Kutlama programı, gençlik haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve 19 Mayıs Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam ederken, programda Sağlık Bakanlığı tarafından "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında, Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla 407 adet bisikletten 50 adet bisiklet öğrencilerle buluşturuldu.
Kutlama programı, Vali Murat Koca’nın Gençlik Merkezi tarafından açılan ebru, karakalem, kaligrafi, hat, vitray ve miniatürk’ten oluşan serginin açılışını yapması ve sergiyi gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler almasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284