ADD’nin Dayanisma Gecesine Yogun Ilgi Vardi

Atatürkçü Düsünce Dernegi’nin dayanisma yemegi Otag Ögretmenevi Sosyal Tesislerinde gerçeklestirildi.

ADD’nin Dayanisma Gecesine Yogun Ilgi Vardi

Yemege CHP Eskisehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, Merkez Ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay’in yani sira çok sayida davetli katildi.
Otag Ögretmenevi Sosyal Tesislerinde gerçeklesen gecede konusan Atatürkçü Düsünce Dernegi Baskani Ülkan Sanlitürk, “Dernegimiz kurulusundan buyana zor sartlar altinda yasamini sürdürüyor. Ama bu zorluklara ragmen dimdik ayaktayiz. Dernegimiz tüm zorluklarin yaninda iktidarin gittikçe artan baskilariyla mücadele ediyor. Ancak biz bu baskilarin üstesinden birlik ve beraberligimizi koruyarak gelmeye çalisiyoruz. Kendi safinda olmayan sivil toplum örgütlerine, gazetecilere, yazarlara, akademisyenlere, sivil, asker herkese acimasizca saldiran, cezalar kesen, hapislerde çürüten hükümet kendi safinda olan kurum ve kisileri dokunulmazlar sinifina sokuyor. Sonrada çikip demokrasiden ve yarginin bagimsizligindan bahsediyor. Basbakan grup toplantisinda hosuna gitmeyen bir konudan bahsederken yargi geregini yapacaktir diyor. Yapilmak istenen sudur. Etrafa korku salarak bir korku imparatorlugu kurmaktir” dedi.
CHP Eskisehir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Süheyl Batum’da yaptigi konusmada, “Bizler farkli partilerden, farkli görüslerden, farkli düsüncelerden de olsa hepimizi birbirimize baglayan çok önemli bir ortak özellik var. Bizler hepimiz Atatürkçüleriz. Bizleri birbirimize baglayan Atatürk ve arkadaslarinin kurmus oldugu demokratik, laik, gerçekten özgürlükçü, insanlarini, sucu, bucu, su dinden, bu mezhepten diye ayirmayan ve çocuklarinin kendilerinden biraz daha iyi yasamasini istemekten baska hiçbir amaci olmayan onurlu, namuslu, dürüst vatandaslari olmamiz Türkiye Cumhuriyeti’nin. Bizi birbirimize baglayan en önemli özellik bu. Bu özelligi sonuna kadar devam ettirecegimizi ve kim ne derse desin isterse Atlantik ötesinde Obama’nin sopalari, Obama’nin geyikleri ve onlarin bu dilinden korkan isbirlikçileri ne derse desin bu Cumhuriyetin yikilmayacaginin bir göstergesi olarak sizlerle birlikte bulunuyorum. Reyhanli inanilmaz vahip bir olay. 50 vatandasimiz hayatini kaybetti. Ama daha vahim olan noktasi Türkiye Cumhuriyetinden bugünkü Basbakan ve arkadaslarinin yönetiminden sikayetçi olmamizi gerektiren en önemli olay dünyanin baska hiçbir yerinde böyle vahim, böyle elim bir olay göstere göstere geliyorum diye diye gelmez. Komsu bir ülke için diktatör de olsa biz Basbakan Erdogan’a dedik ki lütfen komsu bir ülkeye düsmanlik yapmak için buraya çapulculari toplama. Hayir dediler Kamp kuracagiz. Buraya gelen giden belli degil bir sinir güvenligi koy dedik. Hayir isteyen gelir dedi. Ben bu olaylardan çok fazla söz etmek istemiyorum çünkü neden artik bunada bir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olarak söz veriyorum. Recep Tayyip Erdogan’in yaptigi açik açik bir suçtur. Türk Ceza Kanununun 306. maddesine göre bugün olmazsa yarin Erdogan’i bundan dolayi yargilayacagiz ve mutlaka mahkûm ettirecegiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284