Adem Kapar’dan Taşkale Yolu İle İlgili Açıklama

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Taşkale’de göçen yolla ilgili açıklamada bulundu.

Adem Kapar’dan Taşkale Yolu İle İlgili Açıklama

Son günlerde Taşkale Köyünde heyelan nedeniyle göçen yolla ilgili gerek sosyal medyada, gerek siyası düşünceler doğrultusunda yalan, yanlış haberler yer aldığı, Köy Muhtarlığı tarafından mevcut yol çalışmalarıyla ilgili olarak İl Özel İdaresinin, Devletin ilgilenmediği noktasında eleştiriler yapıldığı ve halen de yapılmaya devam edildiği.

Bu konuyla ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar’ın yapmış olduğu açıklamada; Milletvekillerimiz, Valilerimiz, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve İl Özel İdaresi tarafından hiçbir ayrım gözetmeden, oy avcılığı yapmadan Devletin vermiş olduğu imkanlar İl, İlçe, Belde, Köy ve köylülerimiz hizmetle buluşturulmuştur. 
İl genelinde bütün köylerimize olduğu gibi Taşkale Köyümüze de bu zamana kadar yapılması gereken hizmetler yapılmış olup, yapılmaya da devam edilecektir.
2014 yılından bu yana Taşkale’nin Manazan Mağaraları, İnce Su Mağarasının önemini bildiğimiz için bunların restorasyon ve çevre düzenlemesi, İnce Su Mağarası yolu olan 9 km. yolun sanat yapısı, asfalt yapımı ile beraber iki kez KOP destekli Sulama Projeleri yapılmıştır. Taşkale Atatürk Mahallesi İçme Suyu İsale Hattı yapımı, köyiçi parke taşı yapımı, 3 km’lik yeni çevre yolu yapımı, çocuk parkı onarımı, selektör binasının bakım ve onarımı, oto korkuluk yapımı, çöp konteynırı ve köyün genel ihtiyaçları doğrultusunda 2019 yılı sonuna kadar toplam 7.702.414,17.-TL’lik yatırım yapılmıştır. Her yıl arazi yollarıyla ilgili bütün araç ve gereçlerimiz Muhtarlığın talebi doğrultusunda gönderilmiş olup, arazi yollarının bakım ve onarımı da yapılmıştır.
Bununla kalmayıp Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından Taşkale Köyümüzde 1.600.000 m2 Hazine arsası Yeni Yerleşim Alanı olarak belirlenmiştir.
Manazan Mağarası ışıklandırma tadilat ve fizibilite çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili Konya Kültür Varlıkları ve Koruma Müdürlüğünün izin yazısı beklenmektedir, ilgili kurum tarafından onay verilmesi halinde çalışmalara kısa süre içerisinde başlanılacaktır. 
Köy Muhtarlığı tarafından hala çalışmaları devam eden YOLA gelince Valilerimiz, Milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi Üyelerimizin, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar ile yıkılan istinat duvarı ile ilgili 4123 sayılı Kanun gereğince oluşturulan komisyon tarafından rapor hazırlanmış, ödenek talebiyle ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 10.04.2020 tarih ve E.53449 sayılı yazıları ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına talepte bulunulmuştur. İçişleri Bakanlığının onayından sonra parasal talebin Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderildiği, Hazine ve Maliye Bakanlığının onayından sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuştur. Taşkale Köyü istinat duvarıyla ilgili ödenek 01.07.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından çıkmış olup, yazısı da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne gönderilmiştir. Kısa süre içerisinde de projeli bir şekilde yolun yapımına başlanılacaktır. 
Bu konuyla ilgili olarak; Valilerimize, Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker’e, Av. Selman Oğuzhan Eser’e, İl Başkanımız Abidin Çağlayan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Evren Çakır’a ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. 
İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar: “Taşkale Köyüne yukarda belirtilen hizmetler yapıldığı halde, hiç hizmet yapılmamış gibi yansıtılmasını doğru bulmadığını, Taşkale Köyümüzde olduğu gibi il genelinde 156 köyümüze milletin fertleri arasında ayrımcılık yapmadan nifak, fitne, fesat sokmadan gündüz ve gece çalışarak hizmet verdik, vermeye de devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284