Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin Temeli Atıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin Temeli Atıldı

Temel atma törenine TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Belediye Eski Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen, Ermenek Kaymakam V. Tahir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu il ve üniversite protokolü, davetliler ve misafirler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti. Törende ilk olarak KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül söz aldı.
Rektör Prof. Dr. Akgül, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi arasında Diş Hekimliği Fakültesi Yapım ve Bağışlama Protokolü imzalanmasının ardından resmi prosedürlerin tamamlanmasıyla bugün fakültenin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bugün, kuruluşu üzerinden 12 yıl geçmiş, ilin ve bölgenin ihtiyaçlarını tespit edip çözüm yolları üretebilecek aşamaya ulaşmış, çevresiyle etkileşimini güçlendirmiş, çağın ve ülkenin gereksinimlerini karşılayacak öğrenciler yetiştirmek için uygun koşulları en kısa sürede sağlayan bir kurum haline gelmiştir. Göreve geldiğimiz günden bu güne geçen 30 aylık süre zarfında yurt içinden ve yurtdışından çeşitli kurum ve kuruluşlarla 50'ye yakın protokol imzaladık. Üç yeni fakülte, bir enstitü, iki de yeni yüksekokul kurduk. 14 yeni uygulama ve araştırma merkezi açtık. 77 yeni bölüm ve programa öğrenci alımı gerçekleştirdik. Öğretim üyesi sayımız 132’den 280’e ulaşırken toplam akademik personel sayımız da 516'dan 669’a yükseldi. Bugün temellerini attığımız Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi ile ilimizin göz bebeği üniversitemize yeni bir akademik birim kazandırmış olacağız. İnşaat sürecinin başlamasıyla birlikte en kısa sürede akademik personel kadrosunun tamamlanarak fakültemizi öğrencilerle buluşturmak ve fakültemizin halkımıza hizmet vereceği günleri görmek en büyük temennimizdir” dedi.
“Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın Eserlerine Bir Yenisini Ekliyoruz”
Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen ise “Bugün burada Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın eserlerine bir yenisini eklemek için toplandık. Vakıf sekiz yıl önce kuruldu; 6 okul, bununla birlikte 3 fakülte binası, 4 kültür merkezi, Ermenek’te cami ve külliye, bin 300 öğrenciye burs ve daha sayamayacağımız pek çok projeye destek vermeye devam ediyoruz. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın kuruluş amacı zaten buydu. Merhum Ahmet Keleşoğlu’nu rahmetle anıyorum. Bizler için Ahmet Keleşoğlu’nun isminin yaşatılması son derece memnuniyet verici. Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi’ne isminin verilmesinde ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından hediye takdimleri ve sonrasında tören protokolü, Karaman Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci'nin okuduğu dua eşliğinde binanın ilk harcını döktü. İnşaatının kısa sürede tamamlanması planlanan Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Temel atma töreni, kurban kesilmesinin ardından ikramlarla sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284