Baba Yaman "Siz Varsanız Benim Kızım Yaşamaya Devam Edecek"

Karaman’ın ilk SMA bebeği Ayşe Bükre’nin tedavisi için hafta sonu kurulan kermese duyarsız kalmayan Karaman halkının kadrajımıza yansıyan birlikteliği insanlık ölmemiş dedirtti.

Baba Yaman "Siz Varsanız Benim Kızım Yaşamaya Devam Edecek"

Tedavi süreci hakkında kendisinden bilgiler aldığımız Ayşe Bükre dâhil toplam üç kız çocuğu babası olan Süleyman Yaman tedavi süreci hakkında kurumumuza yaptığı açıklamada “Kızımız 15 günlükken bu teşhis konuldu. SMA hastalığı gen eksikliğinden kaynaklı bir ölümcül kas hastalığı. Tedavisi maalesef ki ülkemizde mümkün değil. Tedavisi çok yüksek meblağlara yurt dışında yapılıyor. Bizim bu tedaviye ulaşabilmemiz için Karaman Valiliğinin izniyle tüm ülke genelinde bir kampanya başlattık. Yaklaşık 15 gün önce bu kampanya başlatıldı. Tedavisi dolar kuru üzerinden yapılan SMA hastalığı için şu anki dolar kuruyla 35 milyon Türk Lirasına ihtiyaç var. 15 günde 1 milyon 500 bin Türk Lirası toplandı. Siz varsanız benim kızım yaşamaya devam edecek. Siz varsanız benim kızım güneşli günler görecek. Karaman’ın ilk SMA bebeği olan kızımıza duyarsız olmayan, destek olan herkese teşekkür ederim.  İş adamlarımızdan, sanayicilerimizden, gurbetçilerimizden kısacası herkesin kızımızın tedavi sürecinde yanımızda olmasını istiyoruz. Ayşe Bükre’nin tedavisi için 07-08 Ocak 2022 tarihleri arasında İsmet Paşa Caddesi’nde bir kermes yapıyoruz. Konfeksiyondan gıdaya pek çok ürünün satışının yapıldığı kermesimizin ikinci günü olan Pazar gününde saç böreğinden ev yapımı pasta böreğe, cevizden, pekmeze pek çok ürün satışı yapılacak.  Karaman’ın bize sahip çıkmasını istiyoruz.”dedi.

Pazar günü yapılacak olan kermesin ikinci günü için evden pasta börek getirecek olanların yanı sıra yine satış için evde yapılan takı, oyuncak, balkabağı, kışlık kuru, elma vb gıdalarında bağışının kabul edildiği kermese yoldan geçen vatandaşların hiçbir şey almadan 5 lira, 10 lira, bin Türk Lirası gibi bağışlar yapması iç ısıtan görüntülere neden oldu. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emekli
Emekli - 1 yıl Önce

Allah yar ve yardımcısı olsun bebegimize, rahatsız olduğum halde kermesinize bir nebzede kakkım olsun diye geldim gördüm hava soğukda olsa Karamanımızın insanının alicenaplığını gördüm Allah kerkesin yar ve yardımcısı olsun inșaAllah.

SIRADAKİ HABER

banner284