Başkan Kalaycı’nın Türk Dil Bayramı Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Türk Dil Bayramı’nın 745. Yılı ve Yunus Emre’yi anma etkinleri nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kalaycı’nın Türk Dil Bayramı Mesajı

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “Köklü ve zengin bir dil yapısına sahip olan Türkçemizin, Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 745. yıldönümünü sevinçle kutluyoruz.

Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’deki fermanıyla güzel Türkçemiz devlet dili olmuş, verdiği mesajlarla hem kendi zamanını hem de sonraki çağları etkileyen Yunus Emre’nin katkılarıyla da dilimiz gelişerek olgunlaşmıştır. Türkçe, yayıldığı coğrafya itibariyle dünya dilleri arasında bugün en fazla konuşulan dillerden biridir. Türk dili, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın temeli, kültürümüzün ana unsuru ve bizi millet kılan en büyük hazinedir.

Yayınladığı fermanla Türk diline sahip çıkan ve bugüne gelmesini sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey’i, büyük Türk mutasavvıfı, hak aşığı ve Türk dilinin ustası Yunus Emre’yi, Türk diline ve kültürüne önemli katkılar sunan tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ederek, Türk Dil Bayramı’nın 745. yılını kutluyor, tüm hemşehrilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284