Baskan Ugurlu: “Kentimizde Tehlike Arz Eden Harâbe Bina Kalmayacak”

Belediye Baskani Kâmil Ugurlu, bazi bölgelerde tehlike arz eden yikik ve harabe binalarin sahiplerini uyararak, belediye tarafindan müdahale edilecegini bildirdi.

Baskan Ugurlu: “Kentimizde Tehlike Arz Eden Harâbe Bina Kalmayacak”
Yazili bir açiklama yapan Baskan Ugurlu, kentin muhtelif yerlerinde bulunan eski binalarin görüntü kirliligi ve tehlike arz ettigini belirtti.
Bu tehlikeli binalarin sahiplerince yikilmasi gerektigini söyleyen Ugurlu, müdahale edilmedigi takdirde harabe binalarin belediye tarafindan yikilacagini ve masrafinin da bina sahiplerinden tahsil edilecegini ifade etti.
Belediye Baskani Kâmil Ugurlu açiklamasinda, “Simdi bir döküm çalismasi yapmaktayiz. Kentin her tarafini tarayarak eski ve tehlike arz eden, tescil edilmemis, tarihi degeri bulunmayan yapilari tespit edecegiz. Terk edilmis, evi barki olmayan insanlarin kullandigi, her an yikilabilecek, çevresi için tehlike olusturan binalarin sahipleriyle konusarak yikilmasini saglayacagiz. Bina sahipleri hemen ortadan kalkmasi gereken yapilari yiktirmazsa biz müdahale edip yikacagiz ve masrafini da tahsil edecegiz. Sehrimizi gezerken zaman zaman bu binalarin içerisinde sevgili çocuklarimizin oyun oynadiklarini görüyorum. Bu binalardan bir tanesi bile onlar içindeyken yikilirsa bunun sorumlulugu altindan hiç kimse kalkamaz. Bunun için bina sahiplerinden ve vatandaslarimizdan da destek bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284