CHP Parti Meclisi Üyesi Ertugrul Ve Il Baskani Kagnici’dan 10 Kasim Mesaji

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Ertugrul ile Il Baskani Mustafa Cem Kagnici, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayinladilar.

 CHP Parti Meclisi Üyesi Ertugrul Ve Il Baskani Kagnici’dan 10 Kasim Mesaji

CHP Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Ertugrul mesajinda, “10 Kasim, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adami, Kurtulus savasinin essiz lideri ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramizdan ayrilisinin 76.yil dönümü.

Atatürk çagini asan bir lider, büyük bir deha, gerçekçi bir devlet adami ve komutan olarak yaptiklari, basarilari, fikirleri, her sart altinda muhafaza ettigi barisçi kimligi, yenilikçi kisiligi ile insanligin saygisini kazanmis yüz yilin lideridir.
Biliyoruz ki Atatürk'ü anmak; cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere, bagimsizliga, isçilere, emege, barisa ve kimsesizlere bugün her günden daha fazla sahip çikmak demektir. Hepimize düsen görev, Onu ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in kazanimlarini korumak ve yasatmak, Türkiye'mizi aydinlik yarinlara tasimaktir.Atatürk, kahraman Türk milletinin büyük bir lideri olmakla kalmamistir. O, ayni zamanda insanligin da en büyük evladi, Dünya liderlerinin saygi duydugu, önünde egildigi bir lider olmustur.
Söhreti bütün Dünya’ya yayilmis olan Atatürk’ün yönetimi, herkesin sevgi ve saygisini kazanmis, büyük Türk Milletinin milli bagimsizligini devamli bir basari ile kuvvetlendirmis ve yeni milli yapisini yaratmistir. Türkiye, dost ve düsmanlarinin hayran oldugu bir dahi lidere, sahip bulunma mutluluguna erismis bir ülkedir. Bizler onun açtigi aydinlik yolda, isiga dogru yürümeye devam edecegiz.
Ata'miza kendisini unutmadigimizi ve ektigi tohumlarin her seye ragmen her sabah yeniden yeserdigini, güzel kalplerin Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi ile çarptigini söylemek en büyük mutlulugumuzdur. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümsüzlügünün 76.yilinda sevgi, saygi ve minnet duygulari ile aniyorum” dedi.
CHP Il Baskani Mustafa Cem Kagnici ise, “Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, milli mücadelenin lideri, baskomutan, essiz devlet adami Ulu Önder Atatürk'ü ölümsüzlügünün 76.yilinda aniyoruz. O, bilgisi, sevgisi, hosgörüsü, barisçiligi ve demokrat kisiligi ile tüm insanligin saygi duydugu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkin içinde bulundugu olanaksizliklara boyun egmemis, kararli ve dirençli tutumuyla Türk halkini bagimsiz Türkiye ülküsü dogrultusunda yönlendirerek zafere ulastirmistir. Büyük Atatürk’ün bilgisizlige, dogmalara ve geri kalmisliga karsi açtigi savas, Ulusumuzun evrensel degerleri özümsemesi ve çagdas yasami kisa sürede benimsemesiyle kazanilmistir.  Atatürk, yalniz bir asker, ileri görüslü bir devlet adami degil, ayni zamanda büyük bir devrimci ve düsünce adamidir.
 “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine baglilik gerekir” diyen ve arkasinda yas degil, sanli bir destan, genç ve çagdas bir Cumhuriyet birakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün insanligin degismez kanunu ölümünün ardindan geçen 76 yil Cumhuriyet sevdalilari için onun bayragini daha ilerilere tasimak ile geçti. Cumhuriyet’in evlatlarina biraktigi büyük mirasin sahiplenicileri olarak 10 Kasim gününde, O'nu kaybetmenin hüznünü yasarken bir kez daha O'na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor ve bu güveni hiç aklimizdan çikarmadan ülkemiz için canla basla çalisiyoruz. Aklin ve bilimin rehberligini kabul etmis manevi mirasçilari olarak bizler, ülkemizin bugün içinde bulundugu durumdan hizla çikarak, Atatürk’ün gösterdigi yolda devam etmesi için dogruluktan, adaletten, demokrasiden ve esitlikten vazgeçmeden yürüyecegimize bir kez daha söz veriyoruz.
Barisin, dostlugun, kardesligin, insanligin çok ciddi sorunlarla karsi karsiya oldugu günümüz dünyasinda, Atatürk’ün eserinin degeri de her gün daha çok artiyor ve daha iyi anlasiliyor. Bir ülkenin, ulusun onurunu koruyarak nasil degistirilecegini, nasil çagdas ve örnek cumhuriyet haline getirilebilecegini tarih yazarak göstermis bir Dünya lideri olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramizdan ayrilisinin 76.yilinda rahmetle, saygiyla, sevgiyle ve özlemle aniyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284