“Çocuklar Geleceğimiz” isimli Proje İle Sosyal Hayata Uyum Amaçlanıyor

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Çocuklar Geleceğimiz Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

“Çocuklar Geleceğimiz” isimli Proje İle Sosyal Hayata Uyum Amaçlanıyor

21 Ağustos 2020 Cuma günü Piri Reis Kültür Merkezi’nde saat 15.30’da başlayan toplantıya Vali Mehmet Alpaslan Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, proje ortağı daire müdürleri, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı. 
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak konuşan İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş “Bugün burada geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak artan suç çeşitliliği de dikkate alındığında her türlü suç ortamından uzak tutulması, bulundukları ortamda sosyal hayata uyum sağlamaları amacıyla hazırlanan “Çocuklar Geleceğimiz” isimli projemizin tanıtım toplantısı için bir aradayız. Müdürlüğümüz ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında 26 Haziran 2020 tarihinde imzalanan protokol ile yürürlüğe giren “Çocuklar Geleceğimiz” projemizde aile içi şiddet, geçimsizlik, eğitimsizlik gibi nedenlerin yol açtığı sorunların azalmasını sağlayarak çocukların eğitim düzeylerinin artırılması, psiko-sosyal problemlerinin ortadan kaldırılması, yeteneklerinin keşfedilmesinin sağlaması amaçlanmaktadır. Projemizin önemli hedeflerinden bir başkası da göç, , çocuk-aile iletişiminin güçlendirici çalışmalar ortaya koyarak, aileyi destekleyici faaliyetlerle çocuklarımızın özgüveni yerinde bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır ”dedi. 
“Çocuklarımız yaşadıkları zorluklar nedeniyle sağlıksız ortamlara yönelmekte ve suça karışabilmektedirler” diyen Vali Mehmet Alpaslan Işık konuşmasında “Çocuklarımızı suça itecek her türlü etkenden korunmasının amaçlandığı ‘Çocuklar Geleceğimiz Projesi’ ile çocuklarımızın yeteneklerini tespit ederek doğru yönlendirmelerle hayata kazandıracağız. Çocuklarımızın suça yönelmesini önleyecek çözüm önerilerinin sunulduğu projede çocuklara sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanmasına yardımcı olacak yönlendirmeler yapılacak. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. 
Vali Işık sonrasında “Çocuklar Geleceğimiz Projesi” hakkında bilgiler veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Doğan Yeni; tüm ülke genelinde olduğu gibi Karaman’da da Toplum Destekli Şube Müdürlüğü olarak güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi ve toplum polis ilişkilerinin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. 
Toplum Destekli Polislik hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Şube Müdürü Yeni “Çocuklar Geleceğimiz Projesi”nin proje havuzuna gelen 1200 proje arasından seçildiğini söyledi. “Projede Önceliğimiz İlimizde Tespit Edilen Dezavantajlı Çocuklar ve Gençler Olacaktır” diyen Şube Müdürü Yeni proje ortaklığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü’nün yer aldığını, proje bütçesinin 55.000,00 TL olduğunu söyledi.
Proje kapsamında Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezinde robotik kodlama, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında yüzme, streetball, badminton faaliyetlerinin yapılacağı ve seçilecek olan 15 kadına ise Karaman İş-Kur İl Müdürlüğü desteğiyle oyuncak bez bebek yapımı öğretileceği aktarıldı. Proje gezi faaliyetleri kapsamında Kapadokya gezisi ile sona erecek. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284