Cumhurbaşkanı Erdoğan “Azmettik, Tevekkül Ettik ve Başardık”

Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattı açılış programı ve Karaman'daki çeşitli programlara katılmak üzere Karaman’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ülkemizin dört bir yanını hızlı veya yüksek hızlı trenle ulaşılabilir hale getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Azmettik, Tevekkül Ettik ve Başardık”

İlk olarak havayolu ile Konya’ya gelen ve Konya Garında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra “Yolcu Yolunda Gerek” diyerek Yüksek Hızlı Trenle önce Çumra’ya ardından da Karaman’a geldi. Karamanlıların Karaman Tren Garında karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra vatandaşa seslenmek üzere Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına geçti.

Cumhuriyetin 10. yılında demir ağlarla ördük yurdu diye marşlar yazıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonraki yıllarda Osmanlı'nın son ve Cumhuriyet'in ilk döneminde başlatılan demiryolu çalışmalarının kesintiye uğratıldığını açıkladı. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında “Demiryolu taşımacılığını yeniden gündemine alan, yenileyen kim oldu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 bin 959 kilometre olan demiryolu hatlarının uzunluğunu 13 bin 222 kilometreye çıkarttıklarını açıkladı. 

“Rabbime hamd olsun ki sizler gibi kardeşler nasip etti bana” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

* “Ülkemize ve Karamanımıza hayırlı olsun dediğimiz Karaman-Konya arası 102 kilometrelik hattın yatırım bedeli 1 milyar 390 milyon lira. Konya’dan Karaman’a 40 dakika, Ankara’dan Karaman’a 2 saat ve İstanbul’dan Karaman’a 5 saat 45 dakikada geleceğiz. Yapılan bu yatırımla hız bizim konforumuz olacak ”

* “Hattın tamamlanmasıyla birlikte Konya-Karaman ve Adana arasındaki trenle seyahat süresi 2 saat 20 dakikaya düşecek. Enerjiden zamana emisyondan bakım onarım faaiyetlerine kadar pek çok alanda ülkemize sadece bu yıl 63 milyon lira tasarruf sağlayacaktır”

* “Hem konvansiyonel hatlarımıza ilaveler yaparak hem yüksek hızlı tren hem de hızlı tren hatlarımızı inşa ederek toplam demiryolu hattımızı 13 bin 22 kilometreye çıkardık. Gelirken Allah’a hamd ettim. Yarabbi bu ne güzellik ne konfor! Bir zamanlar batıda yüksek hızlı trenlere binerken derdik bizlere de bunların aynısını yapmayı nasip eyle. Ve Rabbim bizlere de bunu yapmayı nasip eyledi. Bütün mesele gönül meselesi. Bir kere azmettin mi Allah’a tevekkül et bu iş yürür. Biz azmettik, tevekkül ettik ve başardık.

* “2368 km yeni demiryolu hattına sürekli yeni ilaveler yapıyoruz. Niğde-Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye üzerinden Gaziantep’e kadar uzanacak demiryolu hattımız etap etap devam edecek. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattımızın test sürüşleri yapılıyor. Bu hattı önce Erzincan’a ardından Erzuram’a daha sonra Kars’a kadar uzatarak uluslararası bir güzergâh haline dönüştüreceğiz”

* “İnşası süren Halkalı-Kkapıkule hızlı tren hattı bilhassa ihracatımız açısından son derece önemli bir proje. Bursa’yı Bilecik üzerinden Yüksek Hızlı Tren hatlarına bağlıyoruz. Bunlarla birlikte kimi bağlantı kimi ana hat olmak üzere pek çok hızlı ve yüksek hızlı tren hattı çalışmalarımız sürüyor”

“Toplam Miktarı 2 Milyar 311 Milyon Lirayı Bulan Yatırımlarımızın Karamanımıza Hayırlı Olmasını Diliyorum

* “Karaman’a elimiz dolu dolu geldik. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerinin yanı sıra Eğitim Fakültesinin ve Sağlık Meslek Yüksek Okullarının resmi açılışlarının yanı sıra belediyelerimizin, özel sektörümüzün ve kamu kurumlarımızın yatırımlarını da sizlerle buluşturuyoruz.

* “Gençlik Spor Bakanlığımızın çeşitli ilçelerimizde tamamlanan futbol sahalarının, stadyumların, yurtların ve gençlik merkezinin burada açılışını yapıyoruz. Toplu Konut İdaremiz tarafından Kırbağı Mahallesi’ndeki 515 konutun alt yapısı ve çevre düzenlemeleri ile birlikte burada resmen hizmete alıyoruz. Adalet Sarayının, Hatice ve Hakkı Polat Huzurevinin, Güldere Köyü iskân çalışmalarının, İl Özel İdaremiz tarafından tamamlanan çeşitli yatırımların, tarım yatırımlarının toplulaştırma, sulama, taşkın koruma yatırımlarının, enerji alt yapılarının, aile sağlık merkezlerimizin, sağlık kompleksimizin, jandarma karakolumuzun açılışlarını da hep beraber buradan gerçekleştiriyoruz.

* “Ayrancı Erdemli yolu ile Ulaştırma Bakanlığımız ile Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından restarasyon çalışmalarının açılışlarını da bugün yapıyoruz. Cumhur İttifakımızın Belediye Başkanlığı tarafından tamamlanan yol düzenleme asfalt çalışmalarının yanı sıra Ayrancı Belediyesi’nin hizmet binası, atık su arıtma tesisi ve yürüyüş yollarının, Güneyyurt Belediyemizin içme suyu, Başyayla, Akçaşehir, Sudurağı ve Kazancı Belediyelerimizce tamamlanan hal, düğün salonu, alt yapı, konut ve içme suyu gibi pek çok projenin açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Özel sektörümüzce ekonomimize kazandırılan 6 tesisi de hizmete açıyoruz.

“BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR”

* “Bu yatırımların Karamanımıza kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımıza, kurumlarımıza, belediyelerimize, hayırseverlerimize ve özel sektör temsilcilerimize teşekkür ederim. Biz sizi Allah için seviyoruz. İnanıyorum ki sizlerde bizi seviyorsunuz. Biz yola çıktığımızdan beri Karaman hep bizimle yürüdü. Bizlerde Karamanla yürüdük. Karaman her şeyin en iyisine layık.

* “Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile çalıştık ve çabaladık. Bizim hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmektir. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için gece-gündüz gayret gösteriyoruz. Bizim vizyonumuz evlatlarımıza gururla sahip çıkacakları bir Türkiye bırakmaktır. Ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde inşallah tüm bunları da gerçekleştireceğiz”

* “Sizlerin takip ettiği gibi dünya yeni ve tarihi bir değişimin sancılarını çekiyor. Küresel finans krizi ile başlayan korona virüs salgınıyla tamamen gün yüzüne çıkan bu değişimi yakalamakta kararlıyız. Geçmişten önce tek parti faşizmi ile ülkemizin önünü kestiler ardından darbeler ile destekledikleri vesair güçlerle ayağımıza prangalar kurdular. Türkiye’yi kendi içine kapamak için nice siyasi ve kaos tuzakları kurdular. Menderes’ten Özal’a rahmetli Erbakan’a bu tuzakları kırmak isteyenleri de saf dışı bıraktılar. Biz 20 yıllık iktidarlığımız süresince hepsiyle teker teker yüzleştik ve mücadele ettik. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile alnımızın akıyla çıktık. Siz destek verdiniz, siz yanımızda durdunuz”

*“Eğitimden sağlığa güvenlikten adalete sanayiden ticarete çağ arttıracak yatırımlarla büyüdük. Kim derdi ki 20 yıl önce Konya’dan Karaman’a hızlı tren gelecek. Soruyorum inanır mıydınız? Yaptık. Kaptan köşkünden pilotla beraber hızlı treni kullandık. Demek ki oluyormuş. Benim Karamanlı kardeşlerime buna layık. Ak Parti öncesi ve bugünkü Türkiye’nin mukayesesini yapan herkes bunu görecek ve takdir edecektir. Varsın ülke batsın bitsin, umutsuzluğa yürüsün diyen nankörleri bir kenara”

* “Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede temizleyeceğiz. Fahiş fiyat artışlarıyla insanımızın alım gücünü düşürenlerin gözyaşlarına bakmayacağız. İnşallah kısa bir sürede dengesizlikleri ortadan kaldırmış olacağız. Bizim hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmektir” Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284