Cumhuriyetimiz 90 Yasinda

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin Türk ulusuna armagan ettikleri Cumhuriyetimizin kurulusunun 90. yili bugün tüm Türkiye’de törenlerle kutlanacak.

 Cumhuriyetimiz 90 Yasinda
Kutlamalar nedeniyle 28 Ekim Pazartesi günü ilimizde Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk anitina çelenk konuldu. Buradaki törene Vali Murat Koca, Garnizon Komutani J.Alb. Mustafa Akis, protokol üyeleri, askeri erkan ve ögrenciler katildi. Tören protokol üyelerinin sirasiyla Atatürk Anita çelenk sunmasinin ardindan, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla sona erdi.
29 Ekim Sali günkü kutlamalar saat 10.00’da Kemal Kaynas Stadyumunda gerçeklestirilecek. Ayni günün aksami ise Polisevi’nde Vali Murat Koca ve esi Vildan Koca tarafindan Cumhuriyet resepsiyonu verilecek.
 
 
ELVAN: CUMHURIYET ÇAGDASLIGIN SIMGESIDIR
Ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Cumhuriyetimizin kurulusunun 90. yili nedeniyle bir mesaj yayinladi.
Elvan mesajinda, “Çagdas yönetim biçimlerinden biri olan ve demokrasiyi bagrinda gelistirebilen en iyi sistem olan Cumhuriyet, kisi hak ve özgürlüklerinin en iyi biçimde güvence altina alinabildigi bir sistemdir. Millet olarak büyük bir zafere ulastirdigimiz milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandirisimizin 90. yilina erismenin mutlulugu içerisinde; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini yürekten kutlar, bu anlamli günde, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, essiz fedakârliklariyla milletimizin gönlünde ölümsüzlesen bütün sehit ve gazilerimizi rahmet ve sükranla anar, bütün hemserilerimi sevgiyle selamlarim” dedi.
 
TOKTAY VE ALKAN: CUMHURIYETI YASATMAK ORTAK SORUMLULUGUMUZDUR
Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay ve Meclis Baskani Gökhan Alkan, Cumhuriyet bayrami nedeniyle yayinladiklari mesajlarinda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 90. yildönümünü gururla ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bagimsizligini kazanabilmek için giristigi savasin sonucunda elde ettigi büyük bir zaferdir. Atatürk'ün önderliginde büyük Türk Milleti'nin kani, cani ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet' in, tüm degerleriyle sonsuza degin yasatilmasi herkesin vazgeçilmez ortak sorumlulugudur. Bu duygu ve düsüncelerle; bu anlamli günde, ayni cosku, duygu ve heyecanla bizleri tek vücut olarak birlestiren, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve onun silah arkadaslari ile vatanin bölünmez bütünlügü için mücadele ederken bayragimizin dalgalandigi topraklarda görevleri basinda kaybettigimiz tüm sehitlerimizi de, rahmetle aniyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizi kutlar saygi ve sevgilerimizi sunariz” dediler.
 
VALI KOCA: CUMHURIYET, MILLETIMIZIN TARIHINDEKI EN ÖNEMLI GURUR TABLOLARINDAN BIRIDIR
Vali Murat Koca, Cumhuriyetin ilan edilisinin 90. yildönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

 

Vali Koca yayinladigi kutlama mesajinda; “ Bu gün Cumhuriyetin ilan edilisinin 90. Yildönümünü kutlamanin heyecanini, mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarindan biridir. Cumhuriyet, isgalin, yoklugun, yikilmisligin ardindan yok olmak üzereyken aziz milletimizin köklerinden aldigi güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çinar olasinin baslangici olmustur. Bu, Cumhuriyetin sonsuza kadar varliginin en önemli güvencesidir. Ülkemizin mutlulugu ve refahi, milletimizin her ferdinin esit imkân ve firsatlardan yararlanmasi için, anlayis birligi içinde gayret gösterilmesinin önemi giderek artmaktadir. Cumhuriyetimiz, hukukun üstünlügüne dayali, hak ve özgürlüklerle ilgili sikintilarin ortadan kalktigi, bireyin odakta oldugu birinci sinif bir demokrasi olma yolunda çok ciddi mesafeler kaydetmistir. Insani degerlere önem veren, milletin kendi kendini yönettigi, hukukun üstünlügüne dayali, demokratik, laik bir yönetim sekli olan Cumhuriyetle birlikte her alanda büyük gelismeler saglanarak çagdas uygarlik düzeyine ulasma yolunda hizla ilerlenmektedir. Bütün millet olarak el birligi ve gönül birligiyle çalismayi sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktir. Farkli dil, inanç ve kültürleri bir arada yasatan, gönüllerimizi kaynastiran büyük bir adalet ve baris medeniyetinin mirasçilari olarak, kardesçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize simsiki kenetlenerek aydinlik yarinlarimizi hep birlikte kuracagiz. Hizli bir dönüsüm geçiren dünyamizda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta; Ülkemiz siyasi ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayip, küresel bir güç haline de gelmektedir. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve kahraman silah arkadaslarini kanlariyla bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe aniyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasinda emegi geçen bütün istiklâl kahramanlarimizi sonsuz minnet, sükran ve rahmetle aniyor, Karamanli hemsehrilerimizin ve bütün vatandaslarimizin bu büyük bayramini yürekten kutluyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284