Demokrasi Nöbetleri Tamamlandı

Aktekke 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda toplanan Karamanlılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı 27 gündür sürdürdükleri "Demokrasi Nöbeti"ni tamamladı.

Demokrasi Nöbetleri Tamamlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos 2016 Çarşamba gecesi saat 23.05 de, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmayı, her gece olduğu gibi son gecede Aktekke 15 Temmuz Meydanı’na gelerek vatandaşlarla birlikte nöbete devam eden Vali Süleyman Tapsız, Cumhurbaşkanımızın demokrasi nöbetinin sona erdiğine dair açıklamasını vatandaşlarla birlikte sinevizyondan izledi.
Vali Tapsız, 15 Temmuz akşamından bu yana gerçekleştirilen demokrasi nöbetleriyle milli iradeye sahip çıkan, ileri demokrasi yolunda geleceğe çok daha güvenle bakmamızı sağlayan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne” katılımları ve sergiledikleri demokrasi şöleninden dolayı; Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, rektörümüze, başsavcımıza, emniyet teşkilatı mensuplarımıza, Türk silahlı kuvvetleri mensuplarımıza, vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sendikalarımıza, görsel ve yazılı basın mensuplarımıza ve tüm Karaman halkına teşekkür etti.
Darbe girişiminin gerçekleştiği ilk geceden itibaren milletle omuz omuza demokrasi nöbeti tutan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan halkın büyük takdirini topladı. Vatandaşların daima içerisinde olan Başkan Çalışkan, yaptığı konuşmalarla millete büyük moral ve motivasyon verdi. 15 Temmuz tarihinden bu yana Karaman Belediyesi meydandaki vatandaşların su ve yemek gibi ihtiyaç duydukları birçok konuda kesintisiz hizmet verdi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan demokrasi nöbetlerinin son gününde yapmış olduğu açıklamada, “İçimizde yuvalanmış hainlerin kalkıştığı bu işgal hareketi, milletimizin ve devletimizin kararlı ve dik duruşu sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 15 Temmuz, tarihimizde verdiğimiz önemli kurtuluş destanlarından birisidir. Devletimizin kararlılığı ve milletimizin dik duruşu sayesinde düşmanı bozguna uğrattık. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güzel ülkemiz yükselişine devam edecektir. Hainler belki daha farklı saldırılarla gelecekler, daha kalleşçe hareket edecekler, Millet olarak dik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Milli iradesini savunmak için tankların, uçakların, bombaların karşısında durarak bu vatanda için canını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan Rahmet diliyorum. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
Demokrasi nöbetlerinin son gün programı, İmam-ı Azam Camii İmam-Hatibi Mehmet Şimşek’in yaptığı dua ile sonlandı.







 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284