Elektronik Reçetenin Çiktisinida Isteyin

Elektronik reçeteye geçilmesiyle birlikte hastalarla eczacilar arasinda tartisma yasanmaya basladi.

Elektronik Reçetenin Çiktisinida Isteyin

Verilen reçete sifresiyle eczanelere giden vatandaslar, doktorun yazdigi ilaçlari görmedikleri için tereddüde düstü. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) soru yagmuruna tutan hastalar, "Eczane doktorun yazdigi ilaç yerine baska ilaç veriyor, orijinal hap yerine esdeger hap aliyoruz" sikayetlerini iletti.
Türkiye genelinde uygulamaya giren e-reçeteyi 120 bin doktor kullaniyor. E-reçeteye geçilmesiyle beraber, kagit reçetenin tarihe karismasi hastalarda kafa karisikligini da beraberinde getirdi. Doktorun sadece sifre verip gönderdigi hastalar yazilan ilaçlari göremedigi için tedirgin oldu. SGK'ya benzer sikayetleri ulastiran vatandaslar, "Eczacilar muadil ilaci veriyorsa ben nereden bilecegim" gibi kaygilarla kagit reçetenin de kendilerine verilmesini istiyor.
1 MILYON REÇETE
Her gün 1 milyon reçetenin girildigi sistemde e-reçetenin hizmetleri hizlandirdigini dikkate alan SGK yönetimi ise vatandaslar için orta yol buldu. SGK yetkilileri de "Doktordan elektronik reçeteyle sifreledigi ilacin ismini bir kagida yazmasini isteyin" çagrisinda bulundu. Kurum yetkilileri, "E-reçeteyle hastalara hekimin yanindan ayrilirken reçete verilmemesini önermiyoruz. Hekimle hasta arasindaki iliskiyi güçlendirme açisindan kagit reçete önemli. Biz devletin eczanelere ödeme yapmasini kolaylastirmak için e reçeteyi getirdik. Eczaneler artik kuruma kagit reçete göndermiyor. Hastalarimiz reçete mi alabilir miyim talebinde bulunabilir ve doktorundan ilaçlarin çiktisini alabilirler" degerlendirmesini yapti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284