En Güzel Kuzu KMÜ’de Seçilecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 5. bahar söleni, kuzu güzellik yarismasi ile senlenecek.

 En Güzel Kuzu KMÜ’de Seçilecek

5. Bahar söleni kapsaminda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organizasyonu ile 21 Mayis Pazartesi günü saat 14.00’de “Karaman Koyunu ve Gelecegi” konulu panel yapilacak. Panelin ardindan da saat 16.00’da sölen alaninda “Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarismasi” yapilacak.

Yarismada dereceye giren 1. 2. ve 3. kuzu sahiplerine birer madalya ve çeyrek altin hediye edilecek.
Program, KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Karaman Koyun Keçi Yetistiricileri Birliginin isbirligiyle ve Karaman Süt Üreticiler Birligi ile Karaman Veteriner Hekimler Odasinin katkilariyla yapiliyor.
Panel ve Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarismasi; Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi Baskani Prof. Dr. Veysel Ayhan,  Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü Hayvancilik ve Su Ürünleri Arastirmalari Daire Daire Baskani V.  Dr. Bekir Ankarali, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü personeli Dr. Sükrü Dursun, Dr. Ahmet Hamdi Aktas ve Dr. Emre Teke, Konya Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Müdürü Ercan Yaylaci, Karaman Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Osman Yesiltas ve Karaman Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cahit Cenk’in katilimlariyla gerçeklesecek.
Akkaraman Kuzusu güzellik yarismasina Karaman Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligine üye olan ve 3-5 aylik erkek Akkaraman kuzusuna sahip tüm üreticiler katilabiliyor.
“En Güzel Akkaraman Kuzusu” yarismasina tüm Karamanlilar ve hayvanseverler davet ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284