Evinin Geçimini Hırdavat Satarak Sağlıyor

72 yaşındaki Mustafa Atik, el arabasına koyduğu hırdavat ürünlerini sokak sokak gezerek satıp geçimini sağlıyor.

Evinin Geçimini Hırdavat Satarak Sağlıyor

Karaman’da yaşayan Mustafa Atik sosyal medya üzerinden paylaşılan bir fotoğraf ile tanındı. Haftanın iki günü elindeki pazar arabası ile Karaman’dan Konya’ya satış için giden Mustafa dedenin hikâyesi ise örnek olacak nitelikte.

DİLENMİYORUM ÇALIŞIYORUM

El arabası ile hırdavat ürünlerinden elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını belirten Atik, “ 72 yaşındayım, ayda 500 lira engelli maaşı alıyorum. Bunun 350 lirasını ev kirasına veriyorum. Başka bir gelirim de olmadığı için çalışmak zorundayım. Kalbimden ve dizimden rahatsızım fakat ailemin geçimini sağlamak zorundayım. Dilenmiyorum, hırsızlık da yapmıyorum sadece çalışarak geçinmeye çalışıyorum. Yeşil kart sahibiyim, sosyal yardımlaşma kömür yardımı yapıyor. Devletimden hiçbir beklentim yok sağ olsunlar” dedi.

KALP AMELİYATINI OLMAK İSTEMİYOR

72 yaşındaki Mustafa Atik, kalbinden 2 kez anjiyo olmuş diz kapağı ameliyatı olmak zorunda fakat eşi ve bir çocuğunun geçimi ona ait olduğu için üçüncü kez kalp ameliyatı olmak istemiyor.

HAYIRSEVER VATANDAŞ’TAN DESTEK

Almanya’da yaşayan gurbetçi ise sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu söyleyerek Mustafa Dede’yi ziyaret etti. İsminin verilmesi istemeyen hayırsever bir hanımefendinin zor şartlarda ödemesini yaptığı 3 tekerlekli aracın kalan 6 taksitini kapatması Mustafa dedeyi duygulandırdı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gffg
Gffg - 6 yıl Önce

Helal olsun dede

SIRADAKİ HABER

banner284