Fidanlar Toprakta, Organlar Vücutta Hayat Bulacak

Vali Fahri Meral, 3-9 Kasım tarihleri arasından gerçekleştirilen Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fidan dikim programına katıldı.

Fidanlar Toprakta, Organlar Vücutta Hayat Bulacak

TEMA Vakfı tarafından düzenlenen ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Karaman Devlet Hastanesinin de katkı verdiği organizasyona Vali Meral’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık,  Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Arslan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bayram Uysal, TEMA Vakfı yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

“Fidan toprakta, organ vücutta hayat bulur” temasının işlendiği ve organ bağışına vurgu yapılan fidan dikim programında, uzmanlar organ bağışının dini ve sağlık açısından önemi hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundular.

Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Meral, bu tür etkinliklerle toplumumuzda organ bağışına ilişkin farkındalığın ve duyarlılığın oluşmasına zemin hazırlayacağını belirterek organ bağışıyla bir insana hayat vermenin, bir hayatın kurtulmasına vesile olmanın, tüm insanlığı yaşatmakla eşdeğer olduğunu söyledi. Bu anlayışı toplumumuzun tüm kesimlerine yayılması gerektiğini ifade eden Vali Meral, bugün toprakla buluşacak fidanlar nasıl ki toprağa hayat verecekse bağışlanan her organda bir cana hayat verecektir. Bu nedenle gerçeklesen bu anlamlı organizasyonda dolayı başta TEMA yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Suyun ve ağaçlandırmanın özellikle ilimiz için vazgeçilmez iki unsur olduğunu dile getiren Vali Meral, bulduğumuz her yeri ağaçlandırmamız, fidanlarla buluşturmamız lazım. Birliğimizin ve beraberliğimizin öne çıktığı bu tür programlarının sayısının artırılmasını umut ediyorum. Toprakla buluşturduğumuz ve buluşturacağımız fidanların toprakla buluşturulmasının yanı sıra bakımlarının ve gelişimlerinin düzenli ve kontrollü bir şekilde yapılmasının da gerekli olduğunu belirtmek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun dedi.

Konuşmaların ardından Vali Meral, alanda ilk fidan dikimini gerçekleştirdi. Organizasyon kapsamında alanda 150 karaçam ve 150 sedir fidanı toprakla buluşturulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284