Gazeteciler Sorularini Yanitlayan Yigit: “Devlet Baskici Olmamali”

Anadolu Yayincilar Birligi`nin organize ettigi ve AK Parti Genel Merkezi`nde gerçeklestirilen Anadolu Soruyor programina konuk olan AK Parti Istanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani Ibrahim Yigit, Karaman, Konya, Kayseri ve Rize illerinde yayin yapan yerel televizyonlarin muhabirlerinin sorularini yanitladi.

 Gazeteciler Sorularini Yanitlayan Yigit: “Devlet Baskici Olmamali”

“Devlet Baskici Olmamali”

Kon Tv Ankara Temsilcisi ve Anadolu Soruyor Programi Moderatörü Sinan Burhan'in sundugu ve birçok yerel kanal tarafindan canli olarak yayinlanan programa yerel alanda yayinlarini sürdüren Karaman’dan KGRT’yi temsilen Sultan Akbulut, Konya Kontv’den Ibrahim Dogan, Kayseri TV1’den Harun Burhan ve Rize Kaçkar TV’den Zeki Erdali katildi.
Yigit, etnik kökenli topluluklarin Türkiye’deki konumuyla ilgili olarak sorulan soru üzerine, “Bu ülke hepimizin. Biz bu ülkede toplumsal baris istiyoruz. Etnik kökeni, inanç grubu ne olursa olsun vatandaslarin bir arada yasamasi lazim. Bizde iste Cumhuriyet dönemi diyoruz su diyoruz bu diyoruz. Otoriter baskici bir devlet. Bürokratik bir Cumhuriyet. Biz ne diyoruz simdi Sayin Basbakanimiz da bunu söylüyor. Devlet kimin için var. Millet için var. Millet olmadan devlet olmuyor. Ama devlet baskici olmayacak. Caydirici olacak. Devlet sevgi kollarini açacak tüm topluma. Bu sekilde demokratik Cumhuriyeti ayaklar üzerinde durduracagiz” diye konustu.
Istanbul Milletvekili TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani Ibrahim Yigit, tarim, ekonomi, Cumhurbaskanligi seçimi ve Israil’in Gazze’ye yaptigi saldirilarla ilgili gazetecilerden gelen sorulara yanit verirken, Karaman’i temsilen programa katilan KGRT Haber muhabiri Sultan Akbulut’un, Basbakan Erdogan’in Cumhurbaskani seçilmesi durumunda AK Parti’nin basina kimin geçecegi ve Basbakan olarak kimin belirlenecegi sorusuna Yigit, “Parti içerisinde çok yetenekli, çok önemli arkadaslarimiz var. Bunlardan birisi olacak Basbakan. Tayyip beyde yardimci olacak. Onunda bilgi, birikim ve deneyimlerinden yararlanilacak. Onun için bizde herhangi bir kargasa olmaz. Kim olursa herkes eyvallah der ama Sayin Cumhurbaskanin atadigi Basbakan hepimizin basbakani olur. Daha önce yaptiklarimizi hedeflerimizi, önerilerimizi, projelerimizi ayni sekilde devam ettirecegiz” dedi.
Akbulut’un tarim sektöründe yüksek olan maliyetlerin düsürülmesiyle ilgili olarak hükümetin ne gibi bir çalisma yaptigi sorusuna ise AK Parti Istanbul Milletvekili ve TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani Ibrahim Yigit, “Mazot ve gübrede tamamen disariya bagimliyiz. Bizimle hiç ilgisi yok. Fakat vatandasimizda bir eksiklik var. Biz diyoruz ki gelin Çiftçi Kayit sistemine kayit olun. Ama birçok vatandasimiz bu sisteme daha kayit olmamis. Bu kayitlardan vergi alinmiyor, aidat alinmiyor ama nedense vatandas kaydini bir türlü yaptirmiyor. Bu sisteme kayit olan çiftçilerimiz gübre destegi de aliyor, mazot destegi de aliyor. Fakat bunlar süreç içerisinde gelisip rayina oturacak. Mesela geçen sene devrim niteliginde bir kanun çikardik ve kisa adi TARSIM olan tarimsal sigortayi devreye soktuk. Fakat vatandas alisamadi sigortaya. TARSIM’e kayitli olan üretici ugradigi zararin karsiligini aliyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284