Halit Bardakçı’nın Anıtındaydık

İlimizde 1965-1970 yılları arasında Karaman Lisesinde resim öğretmenliği yaparken kendisini sevdirip saydıran öğretmenlerimizin öğretmeni Ressam- Şair Halit Bardakçı geçtiğimiz aylar da  Ermenek Yassıkaya Şehitler ve Gaziler Anıtını gezdik.

Halit Bardakçı’nın Anıtındaydık

Anıtın Mimari Projesi ve tüm masrafları Halit Bardakçı tarafından yaptırılan bu yere halkımız tarafından sık sık ziyaret edilerek şehitlerimize ve gazilerimize  dua edilmekte.  
Kendisi ile görüştüğümüz Bardakçı hocamızdan açılış töreninde yapmış olduğu konuşma metnini göndermesini istedik. 
Halit Bardakçı konuşmasında:”Çok değerli  Bakanımız, Sayın valimiz, Belediye Başkanımız, muhterem misafirler ve sevgili Ermenekli hemşerilerim , sayıları binleri bulan şehitlerimiz nice adsız kahramanlarımız  gazilerimiz vardır ne yapsak hiçbir zaman onlara olan vefa borcumuzu ödeyemeyeceğiz. Bu muhterem şehitlerimizi ve gazilerimizi ebediyen unutmamak ve unutturmamak için özelikle Ermenek Taşeli yöresinin  300 e yakın şehit evladı adına binlerce gazisi ve kahramanı adına Ermenek Yassıkaya mevkinde Şehitler ve Gaziler anıtının yapım hazırlıklarına 2018 yılının kasımında başlanmış Tepede şanlı bayrağımız ile taçlandırılan mermer oyma blok arkalı önlü oyma defne dalı çelenkler arasında ve arkada Mithat Kemal Kuntayın “Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır Toprak Eğer Uğrunda ölen Varsa Vatandır” dizeleri nakledilmiştir.  Sağlı sollu yükselen sütunlar üzerinde 8 artı 8 yıldız Tarih boyunca kurtulmuş Türk Devletlerinin önde iki sutun arasında meyilli 4 cehpesi 4 dünya cennetti Türk vatanını da temsil etmektedir. 
2019 Mayıs sonu tamamlanan Anıt için her türlü desteği veren Belediye Başkanlarımız   sayın Atilla Zorluya teşekkür etmek isterim. Konuşmamı tamamlamak üzere  tarih boyunca verdiğimiz tüm şehitlerimizi Gazilerimiz başta en büyük Gazimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla selamlar  hepsine binlerce kez rahmet ederim. 
Ermenek Yassıkaya Şehitler ve Gaziler anıtının mimarı, sanatçısı olaraktan aranızda olmaktan onur duyar hepinize saygılarımı sunarım”dedi. 


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nevzat Dağlı
Nevzat Dağlı - 2 yıl Önce

Sayın Halit Bardakçı Hocama saygılar sunar, uzun ömürler dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner284