Hanimlar Sehit Polis Çocuklarini Unutmadi

Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in esi Zeynep Sönmez’in baskanligini yaptigi Emniyet Teskilati Mensuplari Hanimlari Yardimlasma Dernegi’nin sehit ve görev malulü polis ailelerinin egitim gören çocuklari yararina düzenledigi yemek Polisevi’nde gerçeklestirildi.

Hanimlar Sehit Polis Çocuklarini Unutmadi

Yemege ilginin yogun oldugu gözlemlenirken, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in esi Dernek Baskani Zeynep Sönmez genel konuklarla bir bir ilgilenerek begeni topladi.
Sönmez yemekte yaptigi konusmada, “Gücünü yasalardan, destegim halktan alan; ülkede dirlik ve düzenin sürekli kilinmasi için gece-gündüz demeden tüm gücüyle çalisan emniyet teskilati; köklü geçmisiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarindan biridir. Emniyet teskilatimiz yasalarin uygulanmasi; demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunmasi; toplumun baris ve huzur içinde yasamasinin saglanmasi gibi önemli görevleri basariyla yerine getirmektedir. Bu yüzden, bir emniyet mensubu olmak; farkli bir dirayet, farkli bir liyakat, farkli bir cesaret ister. Tarihi san, seref ve basarilarla dolu olan emniyet teskilatinin mensuplari, gecesi-gündüzü olmadan; ailesini, dostlarim, sevenlerini hep ikinci planda tutarak yerine getirdigi görevi sirasinda her an sakatlanma veya canini kaybetme riski ile karsi karsiyadir. Iste biz de dernegimizi kurarken; böylesine riskli ama bir o kadar da serefli bir meslegi Ifa eden emniyet teskilati mensuplarimizin, göreve giderken gözünün arkada kalmamasi, canindan çok sevdigi esi ve çocuklarini emanet edecegi bir kurumun hazir bulunmasi düsüncesinden yola çiktik. Insanlarin kalplerinden yavas yavas sevgi ve merhameti sildigi; insani insan kilan bütün degerleri feda edercesine yürekleri dünyalik kaygilarin isgal ettigi su günlerde, yardimlasmaya belki de her zamankinden daha çok ihtiyacimiz var. Bu noktada, "Birlikten kuvvet dogar." prensibim temel düstur edinen dernegimiz; her rütbedeki emniyet teskilati mensuplarinin hanimlari ile emekli olan, yurtiçi ve yurtdisi görevlerim yerine getirirken sehit düsen veya malul olan teskilat mensuplarinin hanimlari arasinda bir birlik, beraberlik ve dayanisma saglamayi amaçlamaktadir. Özellikle personelimizin çocuklarina ulasmaya çalisan dernegimizin öncelikli amaci; basarili üniversite ögrencilerimizin egitimlerine destek olmaktir. "Sizin hiç babaniz öldü mü? / Benim bir kere öldü, kör oldum." diyen sairin aksine, biz, öksüz veya yetim ögrencilerimizin hayatlarina batmaz bir günes gibi dogmaya ve onlarin kara talihlerini degistirmeye çalisiyoruz.Bunun yani sira ihtiyaci olan ailelerimize de maddi ve manevi anlamda yardimci olma çabasindaki dernegimiz, bu amaçlar dogrultusunda çesitli etkinlikler düzenleyerek hizmetlerini sürdürmektedir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284