İlimizin İlk Kadın Girişim Kooperatifi Kuruldu

Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bakanlığımız tarafından imzalanan “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında İlimiz Kadın Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi Çalışma Grubunun oluşturduğu 2020 yılı yol haritasında yer alan ilimize kadın kooperatifi kazandırılması amacına uygun olarak kadın girişimi kooperatifinin kuruluşu gerçekleştirildi.

İlimizin İlk Kadın Girişim Kooperatifi Kuruldu

Ticaret İl Müdürlüğünün ilimizde kadın kooperatifçiliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları sonucunda kuruluşuna izin verilen “Karaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” kurucu ortakları İl Müdürü Adem Özcan ‘a ziyarette bulundu. Söz konusu ziyarette konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başlayan Adem Özcan, kadın emeğinin kooperatif modeli bünyesinde ticaretle buluşmasının önemine vurgu yaparak İlimiz kadınların ürettikleri yöresel ürünlerin bu kooperatif organizasyonuyla ekonomiye kazandırılmasının ilimizde kadın istihdamını arttırarak ilimiz ekonomisine katkı sunacağını ve kadın girişimcileri cesaretlendireceğini belirtti. Adem Özcan, 2020 yılında iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı ‘na Karaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizin de katılım sağlayabilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.
Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Özeren ise kooperatifleşme sürecine rehberlik ederek sürekli görüş alış verişinde bulundukları Ticaret İl Müdürü Adem Özcan ‘a ve Ayşe Ünal ile müdürlük personeline teşekkür etti. Ayşegül Özeren, kadın kooperatifi olarak diğer kadınlara da iyi örnek oluşturabilecek bir model oluşturmak istediklerini belirterek kooperatif bünyesinde yöresel ve doğal ürünler ağırlıklı olmak üzere; Doğal Reçel Çeşitleri, Erişte, Tarhana, Acı Sos, Mayalı Ekmek, Tandır Nohut (kuru yemiş), Meyve Kuruları, Ekşi Kara Üzüm, Pekmez ve Doğal Elma Sirkesi üretimini kendi markaları altında üreterek ilimiz tanıtımına da katkı sağlayacaklarını belirtti.
İl Müdürü Adem Özcan, Kooperatif Yönetim Kurulu ve Kurucu Ortaklarına girişimcilik adına sergiledikleri bu tavırdan dolayı teşekkür ederken kooperatifin ülkemiz ve ilimiz adına hayırlı olması temennisinde bulundu. Söz konusu ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından son buldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhammet Taşar
Muhammet Taşar - 4 yıl Önce

Çok olumlu buluyorum

Seray Çöl
Seray Çöl - 4 yıl Önce

Karaman için gerekliydi başarılı olmalarını diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner284