Jandarman`dan Tarihi Eser Operasyonu

Karaman Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin yaptigi operasyonda çok sayida tarihi esere el konulurken, 2 kisi göz altina alindi.

Jandarman`dan Tarihi Eser Operasyonu
Karaman Il Jandarma Komutanligi, 2 yildir tarihi eser kaçakçiligi yaptigi tespit edilen H.Ö. (37) ve M.Ç. (56)'yi planli teknik takibe aldi. Yapilan titiz çalismalar sonucu tarihi eser kaçirdiklari iddia edilen kisilere karsi dün aksam saatlerinde operasyon düzenlendi.
Konya yolu üzerinde durdurulan otomobilin çesitli kisimlarinda 35 adet Yunan, Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler, Bizans dönemine ait Kursun, Bronz mühürler, Hitit dönemine ait tas mühür, at, kus, yilan heykellerinin yani sira Bizans dönemine ait haç, kursun kolye, anahtarlik, kiliç, pasaport ve 24 bin 100 Amerikan dolarina el konuldu.
Il Jandarma Komutanligi'nin yapmis oldugu titiz çalismalar sonucu, tarihi eserlerle birlikte yakalanan süpheliler H.Ö. ve M.Ç., Jandarma ile pazarlik yapmaya çalisti. Serbest birakilmalari karsiliginda üzerlerinde bulunan 24 bin 100 Amerikan dolarini jandarmaya vermek istediler.
Tarihi eserlerle birlikte yakalanan iki süpheli, güvenlik güçlerine rüsvet teklif etmek ve kültür ve tabiat kaçakçiligi suçlarindan gözaltina alindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284