Kabir Ziyaretine Gelenlere Lale Soganlari Belediyeden

Kurban Bayraminda, vefat eden yakinlarinin mezarlarini ziyaret etmek isteyen vatandaslara Karaman Belediyesi görevlilerince lale sogani dagitilacak.

Kabir Ziyaretine Gelenlere Lale Soganlari Belediyeden
Karaman Kent Mezarligi’nda kabir ziyaretine gelen vatandaslara her pakette beser adet olmak üzere 8 bin paket çiçek sogani dagitilacak. Dagitilan soganlarin ziyaret edilen mezarlara ekilmesi ile yaklasik 40 bin adet Lale ile mezarlik adeta bir lale bahçesine dönüsecek. Güz aylarinda dikilen, kisi toprak altinda geçirerek bahar aylarinda yesererek çiçek veren laleler degisik renkleriyle kent mezarliginda bir görsellik olusturacak.
Bu etkinligin Karaman da ilk oldugunu belirten Belediye Baskani Kâmil Ugurlu: “Halkimizin manevi degerlere bagliligi herkesin malumudur. Özellikle vefat eden geçmislerimize saygida kimse kusur etmez. Kültürümüzde mezarlarimizin ve mezarliklarimizin ayri bir yeri ve degeri vardir. Bizler de Belediye olarak tüm mezarliklarimizi bu görüsle adeta yeniledik. Böyle güzel bir ortamda anlamli bir ziyaret gerçeklestirecek olan vatandaslarimiza bir paket çiçekle de olsa bu güzellige katkida bulunmalarini saglamak amaciyla büyük bir çogunlugunu kendi imkanlarimizla ürettigimiz birer paket çiçek sogani dagitacagiz.
Manevi olarak okunan Kur’an-i Kerim ve dualarin yaninda görsel olarak da güzel bir ortam olusmasini halkimizla birlikte saglayacagiz. Bu vesile ile Mübarek Kurban Bayraminizi bir kere daha kutluyor, hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284