Karaman Belediyesi Bayram İçin Tedbirlerini Aldı

Karaman Belediyesi vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmesi için gereken tüm tedbirleri aldı.

Karaman Belediyesi Bayram İçin Tedbirlerini Aldı
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi’nin bayram boyunca 24 saat görev başında olacağını söyleyerek tüm Karaman halkının bayramını tebrik etti. Başkan Çalışkan, vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken sorun yaşamamaları için hazırlıklı olduklarını belirterek: “Kurban satış ve kesim yerlerini belirledik. Kurbanlıkların girişinden kesimlerin tamamlanmasına, alanların boşaltılıp temizlenmesine kadar tüm süreci yakından takip edeceğiz. Bayram süresince hemşehrilerimiz belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanıp bayram ziyaretlerini rahatlıkla yapabilecekler. Herhangi bir sıkıntıda arayabilecekleri 444 25 70 Çağrı Merkezimiz ve nöbetçi tüm birimlerimiz 24 saat görevlerinin başında olacak. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için titiz bir çalışma sağlayacağız” dedi.
Kurban Bayramında belediyecilik hizmetlerinin aksamaması için Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe, Temizlik İşleri, Veteriner ve Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri bayram süresince hizmet verecek.
Zabıta Müdürlüğü: Kurban Bayramı nedeniyle merkez ve otogar karakolları, 24 saat görevlerinin başında olacak. Kurban satış alanları ve gıda satışı yapılan yerlerde genel denetimler devam edecek.
İtfaiye Müdürlüğü: Bayram süresince İtfaiye Müdürlüğü, araç ve gereçlerinin bakımını yaparak her hangi bir yangın ve kaza durumuna anında müdahale edebilmek için 24 saat görevinin başında olacak.
Park-Bahçe Müdürlüğü: Vatandaşlarımızın bayramda yoğun ziyaretlerde bulunacağı mezarlıklarda Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Kabirlerini sulamak isteyen hemşerilerimiz, su bidonlarını Mezarlıklar Müdürlüğü’nden temin edebilecek. Arife günü hoparlör sistemi ile mezarlıkta Kur’an-ı Kerim okutulacak. Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.
Temizlik İşleri Müdürlüğü: Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelinde 90 bin adet çöp poşeti ve Sağlık bakanlığından gönderilen et ile bulaşabilen hastalıklarla alakalı uyarıcı el broşürleri dağıttı. Ekipler, kurban kesim yerlerinde bayram süresi boyunca temizliğe devam edecek ve bayramın son iki günü de bu yerlerde ilaçlama yapacak.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü: Kurban Bayramı’nda Belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Ulaşım seferleri bayramın ilk günü olan 12 Eylül Pazartesi gününden 15 Eylül Perşembe gününe kadar saat başı olarak yapılacak. Sadece bayramın ilk günü 1 nolu ve 3 nolu hatlar sabah saat 08.00’den gece saat 23.00’e kadar, 6 nolu hat da 08.00 – 17.00 saatleri arası sefer yapacak. Bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günleri ise tüm hatlar sabah saat 08.00’ den gece 23.00’ e kadar saat başı olarak yolcu taşımaya devam edecek.
Veteriner Müdürlüğü: İlimizin 3 farklı bölgesinde kurban satışı, 9 ayrı yerde de kurban kesimi yapılacak. Kurban Satışı yapılacak yerler; Mehmetbey Mahallesi 949. Sokak ile 899. Sokak arası, Üniversite Mahallesi Eski Milli Piyango Fen Lisesi yukarısı ve Urgan Mahallesi Hayvan Pazarı olarak belirlendi. Kurban kesiminin yapılacağı yerler ise; Başakşehir Mahallesi 2. Toki Alışveriş Merkezi yanındaki otopark alanı, Elmaşehir Mahallesi 1. Toki Alışveriş Merkezi’nin yanı, Yunuskent Mahallesi İmam-ı Azam Camii yanındaki alan, Alişahane Mahallesi’ne kurulan Perşembe Pazarı’ndaki balıkçıların olduğu yer, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Pazartesi günleri kurulan pazarda balıkçıların olduğu kısım, Gevher Hatun Mahallesi 1812. sokakta yer alan Alışveriş Merkezinin yanı, Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydanı, 1. Toki civarındaki Kapalı Semt Pazarı ve Larende Mahallesi’ndeki Kapalı Semt Pazarı olarak belirlendi.
Halkımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için 444 25 70 Karaman Belediyesi Çağrı Merkezi de 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.
Karaman Belediyesi’nde Bayramlaşma: Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma, bayramın 1. günü olan 12 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’de Türk Dili Parkı Gönül Gözü Engelli ve Emekli Evi’nde yapılacak. Bayramlaşmaya tüm halkımız davet edildi.





 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284