Karaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bekliyor

Yapımı tamamlanan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nda heyecanlı bekleyiş başladı. Yolcu ve yük taşımacılığının birlikte yapılacağı, iki kent arasındaki seyahat süresini 1 saat 20 dakikadan 50 dakikaya düşürecek olan hattın açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Karaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bekliyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nda incelemelerde bulundu. Hattın son aşamasını gözden geçiren Metin Akbaş’a yönetim kadrosu ve teknik personel de eşlik etti. Hattın test raporlarını gözden geçirip teknik altyapı ve üst yapı çalışmalarını son kez değerlendiren Akbaş, çevre düzenlemeleri, erişim kolaylıkları, vatandaşın konforu ve emniyet konularını titizlikle inceledi.

Anadolu’nun kalbinde tatlı bir heyecanın yaşandığını belirten Akbaş, “Mutlu sona sayılı günler kaldı. Bakanlığımızın yakın takibiyle Karaman’da yaşayan vatandaşlarımızı Hızlı Tren ile buluşturuyoruz.    Cumhurbaşkanımızın, demiryollarına çizdiği vizyon ve biz de TCDD olarak ‘Hayat Ulaşınca Başlar‘ diyerek hattı bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve hattın yapımında ter akıtan herkese teşekkür ederim.” dedi. Konya-Karaman arasındaki istasyonları da inceleyen TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, test sürüşü gerçekleştirdi. Akbaş, Karaman Valiliği İle Karaman Belediyesi’ne de nezaket ziyaretinde bulundu.

TCDD’NİN 165 YILLIK TECRÜBESİ HATTA YANSIDI Yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığına da uygun şekilde projelendirilen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı, ülkemizin orta koridorla, güney koridor arasındaki demiryolu bağlantısını daha da güçlendirecek. Günlük 24 seferin yapılacağı hat, şehirlerin ticari ve kültürel hayatını da canlandıracak. Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılmasını sağlayacak. Demiryolunda, 74 adet köprü ve menfez, 39 adet alt ve üstgeçit, 17 adet ise yaya geçidi inşa edilirken ayrıca hat üzerinde bulunan Çumra istasyonu ve Karaman Garı da restore edilerek, 165 yıllık demiryolu tarihine sahip çıkıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284