Karaman'da İnsanlık Dramına Dikkat Çeken Sergi

Gazze'de yaşanan soykırıma karşı uluslararası sanatçıların tepkisini yansıtan "Dünya Filistin’i Nasıl Gördü" isimli karikatür sergisi, Gazi Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı.

Karaman'da İnsanlık Dramına Dikkat Çeken Sergi

Sergide toplamda 55 eser yer alıyor ve İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları ve Filistin halkına yönelik soykırımı eleştiren sanatçıların eserleri sergileniyor. Açılışa, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, STK temsilcileri, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Karikatürler, Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ve İLKEM Derneği Başkanı Ali Yağcı'nın girişimleri ile sergi için özel olarak yeniden üretildi.

Sergi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Filistin halkına uygulanan soykırımı sanatçıların özgün bakış açılarıyla protesto ettiği anlamlı bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Sergiyi gezen katılımcılar, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve diğer protokol üyeleriyle eserler hakkında bilgi alarak, İ. Ethem Büyükköse'nin koordinatörlüğünde serginin detaylarına vakıf oldular.

Bu anlam yüklü sergi, Gazze'de yaşanan insanlık dramını vurgulayarak toplumda İsrail'in eylemlerine karşı bilinç oluşturmayı amaçlıyor ve bir hafta boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284