Karaman Enerji Üssü Oluyor

Komet enerji ve Çinli enerji yatirimcisi Powerchina yetkilileri Karaman Valisi Murat Koca’yi ziyaret etti.

 Karaman Enerji Üssü Oluyor

 Valilik makaminda gerçeklestirilen ziyarete, Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili, Komet yetkilisi Özay Tülek ile General Elektrik yetkilisi, Ispanyol ve Çin Enerji firmasi Powerchina’dan kalabalik bir grup katildi. 2013 yilinin en büyük yabanci sermayeli yatirim projelerinden biri olan Komet Enerji, Karaman’in Ayranci ilçesinde yaklasik 5 milyon metre kare alanda 1.4 milyar lira yatirimla 1.108 MW gücünde, dogalgaz kombine çevrim santraliyle günes ve rüzgar enerji entegrasyonu kurmayi planlamaktadir. Komet yetkilileri 3 yili askin süredir aktif olarak proje sahasi ve çevresinde günes ve rüzgar ölçümleri yapmakta olduklarini ve özellikle yenilenebilir enerji konusunda Karaman’in çok önde oldugu için bu yatirimi buraya yaptiklarini ifade etti.

Komet yetkilileri ile Çin enerji firmasi yetkililerini Karaman’da görmekten duydugu memnuniyeti ifade eden Vali Murat Koca, yaklasik 2 yildir Karaman’da görev yaptigini ve Karaman'in önemli bir enerji merkezi olma konusunda ciddi adimlar attigini söyledi. Karaman’da günes enerjisi kapasitenin çok yüksek oldugunu belirten Koca, "Ilimizin günes enerjisinin yaninda rüzgar ve linyit yataklari bakimindan da önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.
Rüzgar enerjisi bakimindan Karaman’da bugün itibariyle 97 megavatlik rüzgar lisansi alindigini ve firmanin yatirima basladigini söyleyen Vali Koca, Türkiye’nin ikinci büyük linyit yataginin Karaman sinirlarinda bulundugunu belirterek, Türkçe’nin baskenti olan Karaman'nin enerji yatirimlarinin gerçeklesmesiyle yenilenebilir enerjinin de baskenti olacagini kaydetti.
Vali Koca konusmasinin sonunda Karaman’in yatirimci dostu oldugunu vurgulayarak, Karaman’a yatirim yapacak olan firmalara her türlü destegi ve yardimi vermeye hazir olduklarini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284