Karaman İl Pandemi Kurulu’nun 61 Numaralı Kararı

Karaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 06.05.1930 tarih ve 1593 sayılı “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesinde belirtilen üyelerin katılımı ile 06.07.2020 tarihinde olağanüstü toplandı.

Karaman İl Pandemi Kurulu’nun 61 Numaralı Kararı

İl Pandemi Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “1-İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 09.06.2020 tarihli ve 44 sayılı kararı ile saat:24.00’ e kadar çalışabilmelerine karar verilen lokanta ve restoranların saat:24:00’ den sonra oturarak müşteri kabul etmemeleri kaydı ile;
Faaliyetlerinin niteliği gereği gel al ya da eve servis şeklinde saat 02:00’ ye kadar faaliyetlerini sürdürebilmelerine,
2-16.03.2020 tarihli ve 04 sayılı karar ile faaliyetleri durdurulan lunapark ve tematik parkların 06.07.2020 tarihinden itibaren, gezici olmamak (2020 Yılı içerisinde sadece bir yerde faaliyet göstermek) kaydı ile aşağıda belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydı ile faaliyetlerine başlayabilmelerine, 
a.Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ilgi (b) yazı ile bildirilen, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlığında belirlenen tedbirler eksiksiz bir şekilde uygulanacaktır.
 b.Ziyaretçilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.
 c.Giriş-çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek, girişlerde ziyaretçiler sıra ile içeri alınacak ve sırada durulması gereken alanlarda sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre) uygun şekilde yer işaretlemeleri yapılacaktır.
 d.Lunapark ve tematik parklardaki eğlence araçlarının başlama ve bitiş zamanları kalabalığı önlemek için birbirinden farklı olacak şekilde planlanacaktır.
e.Personele Covid-19’un bulaşma yolları ve virüsten korunmak için alınacak önlemler hususunda eğitim verilecektir.
 f.Lunapark ve tematik parkların içinde bulunan mesire alanları, restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler kendi sektörleri ile ilgili genelge ve tedbirlere tabi olarak çalışacaklardır.
 g.Covid-19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı işletmenin Koronavirüs sorumlusu/sorumluları görevlendirilecektir.
 3-Bulaş riskinin azaltılması amacıyla İlimiz genelinde seyyar satıcıların satış yapmalarının yasaklanmasına,
 4-Yukarıda belirtilen söz konusu tedbirlere ve kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlarda ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; oy birliği ile karar verilmiştir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284