Karaman Kent Konseyi'nde Müzik Rüzgarı

Karaman'da, Türk halk müziği eserlerini 10 yıldır seslendirerek kültür-sanat hizmeti vermeyi misyon edinmiş olan "Karaman Türk Halk Müziği Topluluğu", müzik öğretmeni Barış ERKILIÇ şefliğinde Karaman Kent Konseyi'nde çalışmalarına başladı.

Karaman Kent Konseyi'nde Müzik Rüzgarı

Her yaş ve meslek grubundan katılımcının yer aldığı koro, Türk Halk Müziği'nin en güzel örneklerinden eserleri seslendiriyor. Yapılan açıklamada, koroya olan ilginin bu yıl yüksek düzeyde olduğu belirtilerek, her sezon yeni katılımcıların alındığı fakat bu yıl kadronun kalabalık olması nedeniyle yalnızca orkestrada görev alacak profesyonel ya da yarı profesyonel düzeyde bağlama, kaval veya bas gitar çalabilen gönüllü katılımcılara ihtiyaç olduğu ve bu doğrultuda üye alımı yapılacağı ifade edildi.

Karaman Türk Halk Müziği Topluluğu (Koro Akademi), toplumda geri plana atılan Türk Halk Müziği'ni tanıtmak ve sevdirmek amacıyla gönüllülük esasına dayalı olarak sahnede dinleyicilere ulaştırmayı hedefliyor.

Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Gerçek, "Sezon açılışını yapan Koro Akademi topluluğu, 2024 yılının ilk aylarında Karaman Kent Konseyi adına konser vermek üzere çalışmalarını sürdürmektedir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284