Karaman Yeni Bir Kredi Kefalet Sistemi İle Tanışıyor

Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, müdürlüğün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Karaman Yeni Bir Kredi Kefalet Sistemi İle Tanışıyor

Ticaret İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda İl Müdürü Arı, Müdürlüğün kuruluş amacı, faaliyetleri, yetki, görev ve sorumluluklarının yanı sıra kooperatif hizmetleri konusunda bilgiler verdi.
Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Kredi Garanti Fonu konusunda ise, “Kredi Garanti Fonu, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle bankaların kredi imkanlarından yeterince yararlanamayan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere müteselsil kefil olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktadır. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararında da belirtildiği üzere, kredi değerliliği bakımından teminat yetersizliği içinde olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere, çiftçilere, esnaf ve sanatkarlar ile serbest meslek mensuplarına her türlü krediler için kefalet vermek suretiyle bunların finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş ve bu amacı doğrultusunda vergi ve harçlardan muaf tutulmuştur. 34 ilimizde 38 şubesi bulunan Kredi Garanti Fonu bugüne kadar 19 bin 356 KOBİ’ye 9.8 milyon lira kredi vermiştir. Bu bağlamda ilimizde faaliyetlerini sürdüren küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin, çiftçilerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın krediye erişimlerindeki maliyetleri daha uygun hale getirmek için önemli olan Kredi Garanti Fonu’nu Karaman’ımıza kazandırmak adına Karaman Ticaret İl Müdürlüğümüzce KGF Yönetim Kurulu Başkanlığına başvuru yapılmış olup, yakın zamanda olumlu sonuçlar alacağımızı düşünmekteyiz” dedi.
Arı, Esnaf ve Sanatkarlar Enerji Kooperatifi’nin durumuyla ilgili olarak, “Rahmetli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez döneminde kurulan bu kooperatif için Ayrancı yolu üzerinde 1 milyon metre kare arsa bulunmuş ve Defterdarlığa başvuru yapılmıştı. Ancak yönetmelikteki kısıtlardan dolayı süreç sonlanmamıştır. Girişimci esnaf bulunduğu takdirde ajans desteği ile Türkiye’ye örnek olabilecek bir projedir. Bazı illerde bu projeden esinlenerek şirketler kurmuşlardır. Ancak kooperatif mantığı ile esnafa katkı sağlama fikri hala ilimizde olup, başka uygulayıcısı bulunmamaktadır. Kooperatifin şuan ki durumu ise tasfiye sürecindedir. Kiralamaya ve yatırıma hazır hale getirilen arsa ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır. İl Özel İdaresinin kiraladığı alanlar için ihaleye katılım sağlanmış ancak sonuca ulaşamamıştır” dedi.
www.landatim.com e-ticaret sitesi hakkında da bilgi veren Arı, “İl Müdürlüğümüz ve Ticaret Odası ortaklığı ile MEVKA desteği alarak kurulan bu site AVM mantığı ile oluşturulmuştur. İsim ve görsel simge tamamen orjinaldir. Bu sitenin alt yapı desteği sözleşmede belirtildiği şekli ile yüklenici firma tarafından sağlanacaktır. Halihazırda siteyi işletecek ve yatırımcı olabilecek taliplilerle görüşülmektedir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284