Karaman’a Hayırlı Olsun

MEVKA (Mevlâna Kalkınma Ajansı) Sosyal Gelişimi Destekleme Programı kapsamında başvurusu gerçekleştirilen “Karaman Engelsiz Atölye ve Dinlenme Evi” projesi MEVKA tarafından kabul edildi.

Karaman’a Hayırlı Olsun

Karaman Valiliği tarafından yapılan duyuruda, “ Karaman Engelsiz Atölye ve Dinlenme Evi Projemiz MEVKA tarafından kabul edildi.  Proje ile hafif engelli bireylerin yararlanacağı yenilikçi ve örnek bir iş ortamı kurulacak, engelli bireylerin istihdamının yanı sıra orta ve ağır engelli bireyler için Engelli Dinlenme Evi oluşturulacaktır.

Proje ile İlimizde özel öğrencilere mesleki eğitim veren Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde kurulacak bir led aydınlatma parça üretim atölyesinde, hafif düzeyde engelli gençlerin ekonomik hayatta var olabilmelerine ve sorumluluk alabilmelerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca ailelerin, engelli çocuklarını güvenerek bırakabilecekleri, özel gereksinimli bireylerin güvenli bir ortamda beceri geliştirebilecekleri bir Dinlenme Evi tesis edilecektir.

Engelli bireylerin ebeveynlerine ise kişisel farkındalık ve koşulsuz kabul, engellilikte ebeveyn tutumları, engelli bakımı, engelli bireylerle iletişim ve duygusal sağlamlık eğitimleri verilecektir. İlimiz için hayırlı olsun” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284