Karaman’da Ekmek Fiyatlarında Son Durum Ne?

Geçtiğimiz cumartesi günü ekmek üreticilerinin günlük ürettikleri ekmek miktarını yarıya indirmeleri Karaman’da ekmek satışı yapan bakkalların, şarküterilerin ve dolaylı olarak müşterilerin mağduriyet yaşamasına sebebiyet vermişti.

Karaman’da Ekmek Fiyatlarında Son Durum Ne?

Kendisine telefonla ulaştığımız Karaman Fırıncılar Lokantacılar Pastacılar Ve Gıda Malzemeleri Üretenler Derneği Başkanı Alaattin Divleli Karaman’da ekmek üretim merkezlerinin 12 Aralık 2021 Pazar günü itibariyle yeniden tam kapasiteyle üretime geçeceklerini söylemişti. Edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz haftalarda Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Karaman Belediyesi ve Ticaret Odası temsilcilerinden oluşan heyetin komşumuz olan Konya ilinin ekmek fiyatına zam yapmadığı ve bu sebeple de Karaman’da ekmek fiyatlarına şuan için zam yapılmaması yönünde karar aldığı öğrenildi. Hafta sonu Karaman’da yaşanan olayda ekmek üreticileri özellikle un fiyatlarının bir gün değil saatlik olarak arttığını, üretimlerinin maliyetlerini karşılamadığını anlatabilmek için tepki olarak ekmek üretimini yarıya indirerek seslerini duyurmak istemişlerdi.

Çevre illerde ekmek fiyatlarının 2 lira ile 2 lira 50 kuruş arasında değiştiği öğrenilirken Karaman’da ekmek fiyatlarına artış yapacak olan heyetinde Karaman’da 220 gram ekmeğin satış fiyatını 2 lira ile 2 lira 25 kuruş arasında bir fiyattan belirleyeceği öğrenildi. Haber: Senem Yavuzaslan  

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2021, 17:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Vay vay vay vatandaşın yediği bi kuru ekmekti, oda yalan oldu, şimdi kim suçlu fırıncımi, vatandaş mi

SIRADAKİ HABER

banner284