Karaman’da FETÖ'den 425 Kişi Hakkında Adli İşlem Yapıldı

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu zamana kadar Karaman’da 425 kişi hakkında adli işlem yapıldığını söyledi.

Karaman’da FETÖ'den 425 Kişi Hakkında Adli İşlem Yapıldı
Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Süleyman Tapsız’ın yanı sıra Jandarma Alay Komutanı Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile Vali Yardımcısı Erkan Karahan ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Sohbet ortamında geçen toplantıda Vali Süleyman Tapsız, ilin yöneticileri olarak basınla ayda en az bir kez bir araya gelerek ilde yaşanan durumu ve yatırımların son durumunu değerlendireceklerini ifade etti.
Vali Tapsız, sohbet sırasında Karaman’da yürütülen FETÖ/PDY operasyonlarının son durumuyla ilgili olarak da bilgiler verdi. Tapsız, Karaman’da 15 Temmuz’dan sonra yapılan operasyonlarda 425 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirterek, bunlardan 189’unun tutuklandığını, 135’inin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, 19 kişinin serbest kaldığını, 80 kişinin arandığını ve 3 kişinin de ev hapsi aldığını söyledi.
Operasyonlar kapsamında kamu görevinden çıkarılan kişiler hakkında da bilgi veren Vali Tapsız, “FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Sarıveliler Kaymakamı kamu görevinden çıkarılmış ve ardından tutuklanmıştı. Bunun dışında 10 hakim, 2 savcı, 27 adli personel, 2 asker, 60 emniyet mensubu, 42 öğretmen, 69 kamu görevlisi ve 198 sivil olmak üzere toplam 425 kişi hakkında adli işlem yapıldı ve 189’u tutuklandı. Ayrıca bağlı oldukları bakanlıklarca görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısı 179, Valilik kanalıyla görevden el çektirilen 178 personel var. Toplamda 357 kişi kamudan uzaklaştırıldı. 190 kamu personeli ise görevlerinden ihraç edildi. Tüm illerde kurulan OHAL Bürolarına kendisine haksızlık yapıldığını düşünen kamu personeli itiraz dilekçelerini vererek müracaat ediyor. Tabi büroya sivil vatandaşta itirazını yapıyor. Ancak biz onları Cumhuriyet Başsavcılığına yönlendiriyoruz. Çünkü OHAL büroları sadece kamu personelinin müracaatlarını kabul ediyor. Sivil vatandaşlar itirazlarını savcılığa yapmak durumunda. Bugüne kadar OHAL bürosuna 146 itiraz dilekçesi verildi. Biz bunları gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderiyoruz" dedi.
KARAMAN YATIRIMLARI
Vali Süleyman Tapsız, Karaman’da devam eden yatırımlar konusunda da bilgiler vererek, Karaman-Mut arasında devam eden bölünmüş yol çalışmalarında tünel ihalesinin gerçekleştirildiğini ve özellikle kış aylarında ulaşımın sağlanamadığı Sertavul geçidinin yapılacak bu tünelle çözüleceğini ve yolun bir kilometre kısalacak. Konya-Karaman-Mersin yolu projesinin tünel hariç toplam maliyetinin ise 349 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Ayrancı-Ereğli yol çalışmaları devam ettiğini de belirten Tapsız, "88 kilometrelik yolun 78 kilometrelik kısmı bitmiş durumda. Geriye kalan 12 kilometrelik bölümün ise bu yılın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Bu projenin toplam maliyeti 170 milyon lira. Tabi ilin en önemli yatırımlarından olan çevre yolu projesi biraz ağır ilerlese de çalışmalar sürüyor. Bu projenin maliyeti 148 milyon lira ve bugüne kadar 26 milyon 749 bin lira harcama yapılmış. Karaman-Konya arası hızlı tren projesi ise yüzde 99 tamamlanmış durumda. Ancak sinyalizasyon, geçit ve bağlantı yollarındaki aksaklıklar nedeniyle hizmete açılması gecikmiş. Bu projenin maliyeti 235 milyon civarında. Yine Karaman-Ulukışla arası 135 kilometrelik ray hattı ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılmış ve yüklenici firmanın inşaata başlaması bekleniyor. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan lojistik merkezinin proje bedeli ise 423 milyon lira. Burasının proje çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
Vali Tapsız, Milli Eğitim yatırımlarında ise, 2015 yılında 9, 2016 yılında ise 4 okulun tamamlandığını ve eğitime açıldığını, 7 okulun ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
15 bin kişilik yeni stadyum projesinin ise temel ve zemin etüdü için ihaleye çıkıldığını proje bedelinin 50 milyon lira olduğunu belirten Vali Tapsız, Teknokent’in resmi kuruluş işlemlerinin tamamlandığını, OSB Serbest Bölge çalışmalarının devam ettiğini Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla İl Özel İdaresi’ne 87 milyon liralık ödenek geldiğini ve bu ödeneğin Karaman’a gelmesinde en büyük payın Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan olduğunu söyleyerek kendisine teşekkür etti.
Vali Tapsız son olarak Karaman’da son 5 yıl içerisinde yapımı tamamlanmış ama resmi açılışı yapılmamış 93 tesis bulunduğunu ve bu tesislerde yapılacak inceleme çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da katılımının sağlanacağı bir toplu açılış töreni ile hizmete açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU’NA ÖĞRENCİ KAYITLARI BAŞLADI
Basın toplantısında Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’de bir müjde vererek yıllardır açılması yılan hikâyesine dönen Polis Meslek Yüksek Okulu’na Kasım ayı itibariyle 500 öğrenci alınacağını ve eğitim-öğretime açılacağını söyledi.



 






 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284