Karamanlı Halk Ozanı Âşık Ongunî “Ayrılık Kitabı”nda

Tarihsel kitap kategorisinde Emine Gürsoy Naskali tarafından yazılan “Ayrılık Kitabı”nda gurur kaynağımız Âşık Ongunî yer aldı.

Karamanlı Halk Ozanı Âşık Ongunî “Ayrılık Kitabı”nda

İlimizin tanınmış Halk ozanı ve sanatçısı Ahmet Tekin’in (Âşık Ongunî) şiirlerinin yer aldığı “Ayrılık Kitabı” yirmi akademisyen ve yazarın çalışmalarını içeriyor. Kitabın Vahdi Özer tarafından kaleme alınan Karamanlı Halk Ozanı Âşık Ongunî’nin Şiirlerinde Ayrılık Teması” bölümünde Âşık Ongunî’nin şiirlerinde ayrılık teması üzerine yapılan incelemeler ve değerlendirmeler yer alıyor. Âşık Ongunî’nin genç yaşlarından itibaren yazdığı pek çok şiiri “Sevgiliden, Sıladan, Dostlardan Ayrılık” gibi başlıklar altında ele alınıyor.

Son yıllarda genç araştırmacıların dikkatini çeken ve akademik araştırmalara da konu olan Aşık Ongunî, Vahdi Özer’in 2013 yılında yayınlanan yüksek lisans tezinin de “Aşık Ongunî ’nin Sanatı ve Eserleri” olarak tez konusu olmuştu. MESAM üyesi olan Ahmet Tekin’in, geçtiğimiz yıllarda şiirleri, besteleri ve derlemelerini topladığı “Dostça”, “Notalarıyla Karaman Türküleri” ve “Harman” (2015) adlı kitapları bulunmaktadır. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284