Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türbesini Ziyaret Ettiler   

747’nci Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Günü programları kapsamında Vali Engin Sarıibrahim, Ermenek Balkusan Köyünde Karamanoğlu Mehmet Bey’in türbesini ziyaret etti.

Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türbesini Ziyaret Ettiler   

Vali Engin Sarıibrahim, türbe ziyareti öncesinde 56 ve 57. hükümetler döneminde Gençlik ve Spordan sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten hemşehrimiz merhum Fikret Ünlü’nün kabrini ziyaret ederek dua etti.

Akabinde türbe içerisinde Karamanoğlu Mehmetbey Dil ve Kültür Derneği Başkanı Habip Çalışkan tarafından bilgi sunumu yapılarak türbe ile ilgili bilgi verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesinin ardından program, Valimiz H. Engin Sarıibrahim’in türbe  çevresinde incelemelerde bulunması ile sona erdi.

Programa AK Parti Karaman Milletvekili Av.Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Serkan Ada, Ermenek Kaymakamı Fatih Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Murat Alkan, POMEM Müdürü Aydın Karan,Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Öztürk, MHP Karaman İl Başkanı Mustafa Gözel, Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel ve Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284