Karkev’in Ögrenci Yurdu Açildi

Ilimizde faaliyetlerini sürdüren Karaman Kültür ve Egitim Vakfi tarafindan yeni bir yurt binasi yaptirilarak hizmete açildi.

Karkev’in Ögrenci Yurdu Açildi

Açilisa KARKEV Yönetim Kurulu Baskani Sahin Yildiz, binanin yapiminda büyük emegi geçen Belediye eski Baskanlarindan müteahhit Yasar Evcen, CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, Merkez Ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici, Belediye Meclis üyeleri Celil Evcen, Enver Turhan, Anadolu Basin Birligi ve Kizilay Sube Baskani Ali Ünlüer, KARKEV Yönetim Kurulu üyeleri ile davetliler katildi.
Yeni Mahalle’de arsasi ve binasi müteahhit Yasar Evcen tarafindan bagislanan ve hayirseverlerin destegiyle tamamlanan ve 36 ögrenciye barinma imkâni sunan içinde salon ve kütüphanesi bulunan yurdun açilisinda konusan KARKEV Yönetim Kurulu Baskani Sahin Yildiz, “Bugün bizim için önemli bir gündür. 27 Ekim 2009’da yaptigimiz dayanisma gecesinde bir hedefimizi belirlemistik. Kendi binamiza tasinmamiz gerektigi üzerinde hem fikir olmustuk. Bu mutlu güne çok büyük katkilari bulunan Yasar Evcen’in sayesinde kavustuk. Kendilerine tesekkür ederiz. 683 metre kare kapali alana sahip binamizda 36 ögrenciye barinma imkani sunacagiz. Buradan edinecegimiz deneyimlerle baska mekanlarda bu sayiyi artirmayi hedefliyoruz” dedi.
Binani yapiminda büyük emegi geçen Belediye eski baskanlarindan Yasar Evcen’de, “KARKEV’de yönetimde bulunduk. Egitim adina bir seyler yapmak için yola çiktik. Binamiz çok büyük olmasa da mütevazi bir bina oldu. Bunlar küçük bir baslangiç. Daha ileriye gidebiliriz. Özellikle varlikli ve demokrat insanlarin daha da saflarini birlestirip Türkiye’deki son durumu görüyoruz. Nasil özgürlüklerden yoksul olduklarini biliyoruz. Hep birlikte olmaz isek tek tas kesinlikle bir yere varmaz. Cumhuriyetçiler, demokratlar yeniden ayaga kalkmazlarsa bugünleri arar duruma geliriz. Saflari siklastirmayi bir daha vurgulayarak bu güzel günlerde nasil bir araya geliyorsak bunun devamini beklerim” dedi.
Anadolu Basin Birligi Baskani Ali Ünlüer’de Yasar Evcen’in Belediye Baskanligi döneminde yurt bilincini Karaman’a asiladigini belirterek, “KARKEV ilk kez Belediye Ishaninin 7. katinda küçük bir alanda yurt isletmeciligine basladi. Simdi bu güzel binaya kavustuk. Ayrica Yasar Evcen’in sehrin degisik yerlerinde ögrenci yurtlari mevcut. Hepimizin bildigi Akademi Konutlari basli basina güzel bir örnek. Sizlerin buraya gidip görmenizi rica ediyorum. Elini tasin altina koyarak egitim ve ögretim alaninda hizmet vermesini yeniden kutluyor ve saygilar sunuyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284