Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanligina Çinar Seçildi

Karaman Kent Konseyi’nin yürütme kollarindan olan Kadin Meclisi Baskan ve üyeleri belli oldu.

 Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanligina Çinar Seçildi

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantinin açilisinda konusan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, “Biz Karaman’da belediyecilik kavramini farkli bir noktaya farkli bir yere tasimayi düsünüyoruz. Temel öge vatandasin memnuniyetine dayali bir yapinin olusmasidir. Hepimiz kaldirimlari, yollari, sokaklari, caddeleri yapariz ama önemli olan bu sehirde yasayan insanlarin mutlu olabilecegi bir kent görüntüsüyle insanlarin kardesligi, paylasmayi ve birlikteligi olusturdugu bir yapiyi saglamaktir. Karaman’daki insanlarin sicakligi çok farklidir. Bizim bundan sonraki amacimiz asli görevimizin disinda artik belediye ile vatandasin bulusmasini saglayacagiz. Buda sizlerle birlikte olacak” dedi.
Daha sonra Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven söz alarak, Kadin Meclisi Baskanligi’na Prof. Dr. Aliye Çinar’i önererek oylara sundu. Yapilan oylama sonunda Kadin Meclisi Baskanligina Aliye Çinar seçildi.
Çinar yaptigi konusmada, “Hem cinsiyet olarak hemde annelik ya da baska görevler içerisinde çok genis bir platformda önemli bir konu. Bu konunun önemini biliyoruz uzun uzun anlatmaya gerek yok. Her gün basinda bir kadin cinayete kurban gitmesi isin dramatik boyutunu da anlatiyor. Bir düsünür bir toplumda kadinlarin nasil öldügünü anlarsaniz o toplumun nasil bir sey oldugunu da anlarsiniz diyor. Bir baska düsünürde kadini anlarsaniz tüm problemleri de çözersiniz diyor. Yani anlayacaginiz her sorunun çözümü o konuyu anlamaktan geçiyor” dedi.
Daha sonra Kadin Meclisi Yürütme Kurulu üyeliklerinin seçimi yapildi. Yapilan seçimle Yürütme Kurulu’na Hatice Yalçin, Hatice Ulas, Emel Arzu Uçak, Zeliha Akçam, Elmas Cosar, Ayse Oguz, Nevin Tümene, Gülçin Cengiz ve Sabile Güleç Bacaksiz getirildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284