Kışın Hangi Avrupa Ülkesine Gidilir?

Malum havaların soğumasıyla kış mevsiminin etkileri ülkemizde, bölgesel kar yağışları ve yağışlar sebebiyle hissedilmektedir. Hal böyleyken Türkiye de kış yaşanırken yurt dışı tatil rotaları da merak edilmektedir.

Kışın Hangi Avrupa Ülkesine Gidilir?

Peki, kış tatili için hangi Avrupa ve yurt dışı ülkeleri tercih edilmelidir?

İlk olarak Kuzey Avrupa da yer alan Norveç ülkesi kış tatili için uygundur.

Norveç:Kış aylarında, Aura-Kuzey ışıklarını seyretmek isterseniz eşsiz bir ışık şöleniyle sizleri karşılayacak olan bu muhteşem görünüm için Norveç’in, en soğuk havalarında Tromso ve Svalbar şehirlerine gidebilir ve izleyebilirsiniz.

Bulgaristan:Türkiye’ye yakın ve ulaşımı kolay olan Bulgaristan kış tatili için en uygun ülkelerden birisidir. Bulgaristan da kış tatili deyince ilk akla gelen, kış sporu kayak oluyor. UNESCO dünya mirası olarak da bilinen Pirin Ulusal Parkı’nın içerisinde yer alan Bansko Kayak Merkezi kışın kayak severlerin buluşma noktası oluyor. Kış tatili isteyenler içinde Bulgaristan Bansko güzel bir rota seçeneğidir.

Bir diğer görülmeye değer kış ülkesi ise,

Belçika:Belçika’nın en ünlü şehirleri arasında yer alan Bruges, kışın kar kaplı bembeyaz masalları andıran görüntüsüyle büyüleyicidir. Yaklaşan yeni yılla birlikte sokakları rengârenk, ışıltılarla kaplı tarihi evleri ve mis gibi çikolata kokan şehirleriyle kışın tercih edeceğiniz görsel anlamda en güzel ülkelerden birisidir.

Ve son olarak yurt dışı kış tatili için Avusturya, Çek cumhuriyeti, Danimarka gibi kış ülkeleri de tercih edilebilir.

Kışın gidilecek sıcak ülkeler hangileridir?

Tayland, sıcak suların ve kızgın kumların içinizi ısıtacağı bir rota oluyor.

Kışın en çok tercih edilen tatil yerlerinden bir diğeri de Maldivlerdir. Maldivler,  muhteşem doğası, beyaz kumlu plajları ve birçok farklı etkinlikleriyle tercih edebileceğiniz güzel bir yaz tatilidir.

Kışın yaz tatili yapmak isteyenler içinde Filipinler, Hindistan, Avustralya gibi Güney Yarımküre ’de yaz mevsimini yaşayan ülkeler tercih edilmelidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284