Dünyayı Keşfetmeye Devam Ediyorlar

Karaman Gençlik Kulübü Derneğinin proje ortağı olduğu ve İspanya’dan Asociación Jóvenes Solidarios kurumunun koordinatörlük yaptığı “Don't Disturb (Rahatsız Etme)” isimli Erasmus+ Eğitim Kursu projesi İspanya Ulusal Ajansı tarafından hibe aldı.

Dünyayı Keşfetmeye Devam Ediyorlar

İspanya'nın başkenti Madrid yakınlarında bulunan Arenas de San Pedro kasabasında 4-9 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen "Don't Disturb " isimli Erasmus+ Eğitim Kursu projesine Karaman’ı temsilen Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nden 2 gençlik çalışanı katılım gösterdi ve projede Ukrayna, Fas, İspanya, Polonya, Türkiye ve Portekiz’den 16 gençlik çalışanı, eğitmen, öğretmen, akademisyen yer aldı. Proje kapsamında katılımcıların yeme, içme, konaklama, yolculuk masrafları proje bütçesinden karşılandı.

Projenin hedefleri arasında; gençlik çalışanı, eğitmen, öğretmen, akademisyen olarak kişilerin mental sağlıklarını, zihinsel durumlarını ve ihtiyaçları analiz etmek, mental sağlıklarına iyi gelecek şekilde birlikte çalışma ortamı sunmak, etkileşim ve akran koçluğu için gerekli ortamı sunmak, network ve ağ oluşturmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek yer almaktadır. Proje faaliyetleri içerisinde ise, gençlik çalışanları ve eğitimcilerin günlük yaşamın koşuşturması içinde bir mola vermeleri, duygularını tanımaları, yaşadıkları kaygılarla ve korkularla baş etmelerini sağlayacak çalışmalar yer almıştır. Gençlik çalışanları doğada vakit geçirmenin mental sağlığa olumlu katkısını göl kenarında yapılan yürüyüşle deneyimlemiştir. İçsel dengeyi ve enerjiyi yeniden sağlamak için yoga ve balance-workout çalışmaları yapılmıştır. Bedeni doğru kullanmayı sağlayan psikosomatik bir eğitim yöntemi olan Feldenkrais metodu uygulanmış ve bu sayede katılımcılar zihin ve beden uyumunu nasıl sağlayacağını öğrenmişlerdir. Kaya tırmanışı ve yürüyüş gibi adrenalin sporlar aracılığıyla kişilerin yaşadığı korkuların farkına varması ve olası çözümleri keşfetmesi sağlanmıştır. "English coffee" etkinliğinde bölgede yaşayan yerel halkla bir araya gelinerek kültürlerarası etkileşimde bulunmuştur. Eğitim kursu sayesinde katılımcılar yoğun iş ve eğitim temposuna bir ara vererek kişisel ve mesleki anlamda gelişim sağlamalarının yanı sıra Karaman’ın tanıtılması ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine olanak sağlamışlardır.

Projeye katılım gösteren ve Karaman’da bir lisede İngilizce Öğretmenliği yapan Yasemin Zengin, deneyimleri hakkında: "Projenin konusu ve amacını duyduğumuzda gerçekten çok heyecanlandık.Gençlerin mental sağlığının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yer aldığı bir projeydi. Gençlerle çalışan öğretmenler olarak bu konuda hem kendimizi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek hem de öğrendiğimiz yöntem ve teknikleri öğrencilerimizle birlikte uygulamayı hedefledik. Proje süresince yapılan etkinliklerde farklı ülkelerden gelen katılımcılarla uyum içinde grup çalışmaları yaptık. Bedensel ve zihinsel uyumu yakaladığımız, oldukça verimli bir eğitim haftası geçirdik." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284