Acılı Baba Konuştu

Sosyal medyada en son Muş’ta 79 yaşındaki bir kadının başı boş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradığı ana ilişkin görüntüler sonrası sabahın erken saatlerinde yola çıkan vatandaşlar “Başıboş hayvanlar daha çok can yakmadan bu işe bir çözüm bulunmalı” çağrısında bulunuyorlar.

Acılı Baba Konuştu

Geçtiğimiz yıl Mart ayında sahipsiz köpeklerin kovalaması sonucu kamyonun altında kalan ve tedavi gördüğü hastanede 23 gün sonra hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın babası Murat Pınar talihsiz olay sonrası "Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkı Savunma Derneği’ni kurarak, sokak köpeklerinin toplatılmasını, kısırlaştırıldıktan sonra da barınaklarda yaşamasını sağlamak için mücadele ediyor. 

Son 21 ayda Türkiye genelinde 40’ı çocuk 92 vatandaşın köpek saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen acılı baba Murat Pınar ülkemizde başıboş köpek popülasyonunun 15 milyon olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Kızının ölümünden sonra başı boş sokak köpeklerinin toplanmasıyla ilgili sürekli bir mücadele verdiğini ifade eden Pınar, “2022 Yılının Mayıs ayında başlattığımız mücadele çok iyi yerlere geldi. Sokakta ki başıboş köpek popülasyonu o zamandan beri arttı. 10 milyon olarak açıklanan bu sayının şu anda 15 milyon olduğunu tahmin ediyoruz. Aynı zamanda köpeklerin toplanmasında yapılan çalışmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanımızın, “Sokak köpeklerinin yerleri barınaklardır” sözünü bir talimat olarak kimse algılamadı. 5199 no’lu kanun değişmediği sürece belediyelerin eli kolu bağlı” dedi. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284