Söyleşilere Bir Yenisi Daha Eklendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde öğrenim gören gençlerin bir araya gelip kurduğu öğrenci topluluklarının sosyo-kültürel etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

Söyleşilere Bir Yenisi Daha Eklendi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Genç Ziraatçiler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Bitki Koruma Söyleşisine” Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Nevzat Aydın, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, üniversite personeli ve öğrenciler katılım sağlarken programın ana konusu ‘Biyoteknik ve Biyolojik Mücadele' oldu.

Programa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Ünlü, biyoteknik ve biyolojik mücadele yöntemleriyle bitki koruma uygulamaları hakkında bilgiler aktardı. Bitkisel üretimde pestisit kullanımını azaltmak ve doğaya zararı en aza indirmek için bu uygulamaların yapıldığını vurgulayarak sözlerini noktalayan Prof. Dr. Ünlü, sonrası konuşan Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut ise insanların artık kaliteli gıdaya ulaşma anlamında çok daha bilinçli olduklarını belirterek, biyoteknikle mücadele için her an sahada çalıştıklarını ve üreticilere de biyolojik mücadele konusunda destek verdiklerini ifade etti.

​​​​​​​“Bitki Koruma Söyleşisi” hediye takdimlerinin ardından sona erdi. Haber: Emel Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284