KMÜ’de 19 Mayıs Kutlama Programı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi tarafından '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' konulu kutlama programı düzenlendi.

KMÜ’de 19 Mayıs Kutlama Programı

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen programa Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kasım Karataş'ın açış konuşması ile devam etti.

"19 Mayıs, bir milletin dik durması ve cihana yeniden meydan okumasıdır"

Doç. Dr. Karataş, "19 Mayıs 1919 milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gündür. Yakın tarihimizin önemli dönüm noktalarından ve millet olarak kaderimizin tayin edildiği önemli bir gün olan 19 Mayıs, yeniden diriliş ruhudur. 19 Mayıs, bir milletin yeniden doğması ve küllerinden alev alarak dirilmesidir. 19 Mayıs, bir milletin dik durması ve cihana yeniden meydan okumasıdır." dedi.

Açış konuşmalarının ardından KMÜ Halk Oyunları Topluğu tarafından Silifke Yöresine ait halk oyunları gösterisi izleyiciyle buluştu.

Program, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan bandırma vapuru hikâyesinin katılımcılara aktarılması, 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik konulu video gösterimi ve 'Bandırma Vapuru' adlı şiirin seslendirilmesiyle devam etti. Biz Bize Tiyatro Ekibi tarafından hazırlanan 'Tuzaktan Eğitim' adlı skeç gösterimi ve Akademi Orkestra tarafından icra edilen müzik dinletisi de katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Program, onurluk takdiminin ardından sona erdi.

19 Mayıs Kutlamaları Geleneksel Yarışmalar İle Renklendi

Eğitim Fakültesi tarafından ayrıca '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlama programı kapsamında geleneksel yarışmalar düzenlendi.

KMÜ futbol sahasında düzenlenen yarışmalar kaşıkla ceviz taşıma oyunuyla başladı. Çuval yarışı, halat çekme ve yakan top oyunuyla renklenen etkinlik, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284