KMÜ’de ‘Engelsiz Üniversite’ Projesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) engelli bireylerin egitim-ögretimlerini kolaylastirmak amaciyla ‘Engelsiz Üniversite’ projesi gelistirildi. Proje kapsaminda ulasilabilir ve erisilebilir bir üniversite olusturmak amaciyla fiziki ve çevresel düzenlemeler yapildi.

 KMÜ’de ‘Engelsiz Üniversite’ Projesi

Iç ve dis mekânlarda engelleri ortadan kaldiran yenilikler yapildi

Yerleske içerisindeki egitim binalarina erisilebilirligi saglamak amaciyla görme engellilere yönelik hissedilebilir takip ve uyarici taslar yerlestirilirken, iç mekânlarda da TPU (Termo Plastik Poliüretan) malzemesi kullanilarak hissedilebilir takip yüzeyi ile yönlendirmeler gerçeklestirildi.
Ayrica bina girislerine, danismalara ve WC kapilarina Braille ve Latin Alfabeli yardimci kabartma haritalar, bina içlerindeki tüm basamaklara ise merdiven kaydirmaz bantlar yerlestirildi. Binalara giris ve çikislarda kolaylik saglanmasi amaciyla ise engelli rampalari yapildi.
Bununla birlikte yerleskedeki binalara ait açik otoparklar içerisine mevcut otopark sayisinin yüzde 5’i kadar engelli otoparklari ile engelli asansörleri yapildi.
“Hedefimiz engellilerin yasamini kolaylastirarak basarilarini arttirmak”
‘Engelsiz Üniversite’ projesi ile engelli ögrencilerin egitim-ögretim süreçlerini kolaylastirmayi hedeflediklerini dile getiren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Engelli ögrencileri topluma kazandirmak, hayatlarini kolaylastirmak, basarilarini artirmak, verimli ve üretken hale getirmek ve kendilerini güvenle ifade etme yetilerini gelistirerek mutlu olmalarini saglamak adina yapilacak çalismalarimiz bundan sonra da devam edecek.” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284