KMÜ’de Ögrenci Sayisi Üç Yilda % 43 Artti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ), ögrenci sayisi her geçen yil artiyor. Üniversitede, 2008 yilinda yaklasik 5600 olan ögrenci sayisi 2011 yilinda ortalama 8000’e yükselerek, ögrenci sayisinda yüzde 43 oraninda artis gerçeklesti.

KMÜ’de Ögrenci Sayisi Üç Yilda % 43 Artti
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Yasadigimiz çagda itici ve en önemli gücün bilgili insan yetistirmek oldugu bilinciyle çalisiyoruz. Üniversite olarak ögrencilerimize daha derin bir kavrayis, daha kapsamli bir çözümlemenin yollarini açmanin gayreti içerisindeyiz. Belli bir fikriyata ya da bir düsünme modeline baglanmak yerine çogulcu, farkliliklara açik, gerçegin pesinde olmayi tercih eden bir kurumu hayatimiza katmanin mücadelesini veriyoruz. Artan ögrenci sayimiz ile birlikte üniversitemizde sorumluluklarimizin da arttiginin farkindayiz” dedi. 
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ülkenin, bölgenin ve ilin gereksinimleri dogrultusunda yeni bölüm ve programlar açtiklarini belirtti. Yeni açilan bölümlerle birlikte önümüzdeki yillarda da büyümeye devam edilecegini kaydeden Rektör Gökmen, "2008’de kurulan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, tüm alanlarda önemli atilimlar gerçeklestirmistir. Dört fakülte, iki enstitü, iki yüksekokul, dört meslek yüksekokulu ve Rektörlüge bagli diger birimlerden olusan üniversitemizde ögrenci sayisinin artisi ile birlikte akademik, sosyal ve kültürel çalismalarin kalitesinde de her geçen yil artis yasanmaktadir” dedi.
Bilgiye ulasmada, bilginin üretilmesinde, yayilmasinda, gelecege aktarilmasinda ve nitelikli insanlarin yetistirilmesinde üniversiteye büyük görevler düstügünü vurgulayan Gökmen; ögrencilerin toplum degerlerine saygili, vatan ve millet sevgisini yüreginde tasiyan, insan sevgisiyle dolu, özgür düsünen, düsündügünü ifade edebilen, tartisan, sorgulayan zihinlere sahip, üretken, ürettigini paylasan, çaliskan, bilimsel donanima sahip, arastirmaci, sorunlara ve çevresine ilgi gösteren, yeniliklere açik bireyler olarak yetistirmenin egitim anlayislarinin temellerini olusturdugunu da vurguladi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284