Mahkumların Sevkine Başlandı

Deprem bölgesinde bulunan cezaevlerinde yakınları olan vatandaşlar onların güvenli bir ortamda olup olmadığı konusunda tedirginliklerini sosyal medya sayfalarında paylaşırlarken Hatay T Tipi Cezaevinde bulunan mahkumların firar etmeye çalışmaları güvenlik güçlerince engellendi.

Mahkumların Sevkine Başlandı

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi mahkumları, Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı ilk günü fırsat bilerek firar etmeye çalıştı. Firar edebilmek için cezaevi içerisinde yangın çıkaran mahkumlar, cezaevinin güvenliğini sağlayan ve çevre illerden takviye ekip olarak gelen güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı.

Güvenlik güçleri ekipleri, herhangi bir can kaybı yaşanmaması için son ana kadar mahkumların yorulmasını beklese de firar girişiminde bulunanların çıkardığı olaylarda 3 mahkum vefat ederken, 5 mahkum ise yaralı olarak ele geçirildi. Cezaevinde bulunan mahkumlar, olay yerinde kimlik tespiti yapılmasının ardından başta Adana, Uşak ve Manisa olmak üzere diğer illerde bulunan cezaevlerine nakledildi. Cezaevi önünde bekleyen mahkumların aileleri ise güvenlik güçleri tarafından oluşturulan listeden yakınlarının nereye sevk edildiği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284