Mekke’nin Fethinin 1392. Yıldönümü Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği Mekke’nin Fethi’nin 1392. yıldönümünü kutladı.

Mekke’nin Fethinin 1392. Yıldönümü Kutlandı

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen program, İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Açılış Kur’an-ı Kerim’inin ardından AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen bir selamlama konuşması yaptı. Şabettin Gezen, “Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz.” diyerek Anadolu Gençlik Derneği’nin faaliyetlerini anlattı. “Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir.” diyen Şabettin Gezen katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Programda Kurra Hafız Osman Akyol, Kur’an ziyafeti verip Mekke Ezanı okudu. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı/Eğitimci Mustafa Kayhan hoca Mekke’nin Fethinden günümüze çıkarmamız gereken derslere değindi.

Mekke’nin Fethi programının sanatçı konuğu Ammar Acarlıoğlu’ydu. Ezgi sanatçısı Acarlıoğlu, İbrahim Gibi, İnananlar Geliyor, Kula Kul Olmayız, Cenk Cihat Şehadet, Öldük mü Sandın, Aşıkların Türküsü ezgilerini sahneye çıkan çocuklarla birlikte seslendirdi.

Programda son olarak Siyer-i Nebi Yarışmasının ödül töreni vardı. Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284