Memura Mesai Müjdesi

Bakan Çelik`ten, 6 aydan fazla mesai kullanan memurlari sevindirecek haber.

Memura Mesai Müjdesi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, memurlarin fazla mesai almasiyla ilgili çalismalari degerlendirdi. Fazla mesai uygulamasina Kamu Iktisadi Tesekkülleri'nde (KIT) çalisanlarin da dahil edilmesi hususunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açildigini açiklayan Bakan Çelik, "Fazla mesai ile alakali çalismayi çok yakin zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacagiz." dedi. Çelik, alti aydan fazla mesai kullanan kurumlarin personel ihtiyaçlarini ise ayrica degerlendireceklerini dile getirdi.
Baba ocagi Bursa'da, eski AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Bayram Yildiz'in cenaze törenine katilan Bakan Çelik, cenaze töreninin ardindan Bursa Valisi Sahabettin Harput, Bakanlik Müstesari Fatih Acar, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Recep Altepe ve AK Parti Bursa Il Baskani Sedat Yalçin'la birlikte Merinos'ta yemek yedi.
Gazetecilerin gündeme iliskin sorularini cevaplandiran Bakan Çelik, memurlara fazla mesai müjdesi verdi. Fazla mesai çalismasinda KIT'lerde çalisanlarin kapsama alinmadigini hatirlatan Bakan Çelik, KIT çalisanlarin da fazla mesai uygulamasi kapsamina alinmasiyla ilgili konunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açildigini açikladi.
Fazla mesaide alti ayi baz aldiklarini belirten Faruk Çelik sunlari kaydetti: "KIT çalisanlariyla alakali düzenleme Bakanlar Kurulu'nda imzalarin tamamlanmasiyla çok yakin zamanda Meclis'e sunulacak. Meclis'teki komisyonlardaki degerlendirmeler neticesinde KIT'ler kapsam altina alinacak mesaiyle alakali olarak.
Digerleriyle ilgili 6 aylik süre var. Alti aylik süre içerisinde fazla mesaiyi kurumlarimiz kullanabilecekler. Alti aydan fazla yillik mesaiye ihtiyaç varsa demek ki personel açigi var, onu o çerçevede ayrica degerlendirecegiz."
"HALKLA BÜTÜNÜZ, DARISI MUHALEFETIN BASINA"
Bakan Faruk Çelik, çözüm süreciyle alakali halkin çok ciddi bir destek verdigini söyledi. Muhalefet partilerinin de halka inmesini, halkla bütünlesmesini arzu ettiklerini belirten Bakan Çelik, "Dikkat ederseniz Sayin Basbakanimiz düzenli sekilde parti yöneticilerimiz halkla iç içe birlikteler. Halkimizin bu büyük önemli soruna, bu kronik soruna büyük bir oranda destek verdigini biz görüyoruz. Bu destek dogrultusunda çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Darisi muhalefetin basina diyoruz. Halka dönük olmayan muhalefet yalniz iktidar için degil kendisi için de sorundur." diye konustu.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284