MEVKA, “Melek Yatırım Ağları Konya Buluşması” Paneli Düzenliyor

TR 52 Konya-Karaman Bölgesi’nde girişimcilik temelli çalışmalara odaklanan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, gerek girişimcilik ekosistemini tanıtmak gerekse de bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla “Melek Yatırım Ağları Konya Buluşması” konulu bir panel düzenleyecek.

MEVKA, “Melek Yatırım Ağları Konya Buluşması” Paneli Düzenliyor

Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi tarafından, Türkiye’nin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren akredite Melek Yatırım Ağlarının yöneticilerinin ve Hazine Müsteşarlığı uzmanlarının katılımları ile düzenlenecek ve “Melek Yatırımcılık” konusunda ayrıntılı bilgiler verilecek panel 20 Eylül 2017 Çarşamba günü 09.00’da Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek panel ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Melek Yatırımcılık konusunda ajans olarak uzun süredir çalışma yürütüyoruz. Konuyla ilgili daha önce eğitim vermiş, İstanbul’da faaliyet gösteren akredite Melek Yatırım Ağları yöneticileri ile iş dünyamızın temsilcilerini bir araya getirmiştik. Düzenleyeceğimiz bu panelde de amacımız bu ekosistemin bölgemizde yayılmasında ve akabinde yeni bir iş fikri ya da projesi olan girişimcilerle sermaye sahibi yatırımcıların bir araya gelmesinde köprü vazifesi görmektir. Girişimcilik ekosistemi, ülkemizde yıllardır konuşulan, gerek kamu kesimi, gerekse de özel sektör tarafından üzerinde yoğun çalışmalar yürütülen bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Melek yatırımcılık konusu ise girişimci ile yatırımcıyı bir araya getirmesi bakımından son derece önem arz etmektedir; çünkü ülkemizde girişimcilerimizin yaşadığı en büyük sorun iş fikirlerini hayata geçirecekleri sermayeye ulaşmaktır. En genel tanımıyla “İş Melekleri” ya da “Melek Yatırımcılar” yüksek büyüme potansiyeline sahip iş fikri sahiplerine hem yatırım yapan, hem de tecrübelerini aktaran, iş bağlantılarını açarak girişimcinin daha da gelişmesine yardımcı olan yatırımcılardır. Bu sayede girişimciler fikirlerini hayata geçirebilecek bir yatırım ortamına, yatırımcılar da ileride yüksek gelir elde edebilecekleri yeni iş fikirlerine kavuşmuş olacaklardır. Amacı ve sonuçları açısından son derece önemsediğimiz panelimize girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın ve konuyla ilgili tüm paydaşlarımızın davetli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284