MEVKA’dan “Doğanhisar’ın Tanıtımına Destek

Mevlana Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Doğanhisar Kaymakamlığı, Doğanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğanhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ajansa sunulan “Doğanhisar Tanıtım Filmiyle Dünya’ya Açılıyor” “İlçemizi Kitap Haline Getirdik” ve “Doğa Tutkunlarıyla Buluşuyoruz” başlıklı projeler destek almaya hak kazandı.

MEVKA’dan “Doğanhisar’ın Tanıtımına Destek

Proje sözleşmesi Doğanhisar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger tarafından imzalandı. İmza töreninde Doğanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Doğanhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü de hazır bulundu.

İmzalanan teknik destek projeleri ile, Doğanhisar ilçesi ve çevresine ait tarih kültür ve turizm varlıklarının ve tüm ilçenin tanıtımının sağlanacağı tanıtım filmi hazırlanması, tüm ilçenin tanıtımının sağlanacağı bir kitap hazırlanması ve Doğanhisar ilçesi ve çevresine ait tarım, hayvancılık, arıcılık ve trekking faaliyetleriyle ilçenin tanıtımının sağlanacağı bir kısa film hazırlanması hedeflenmektedir. 

Proje kapsamında hazırlanacak olan tanıtım filminde Doğanhisar ilçesi mücavir alanları içerisinde yer alan camiler, bedestenler, kervansaraylar, türbeler, hamamlar, göller, tabiat varlıkları, ekonomik yapı, tarım ve hayvancılık tanıtımı yer alacaktır. Hazırlanacak olan tanıtım filmi aynı zamanda sosyal medyada paylaşılacak ve kurum sitesine eklenerek bölgenin tanınırlığına da katkı sağlanacaktır. Ayrıca proje ile elde edilecek doneler tanıtım kitabı ve kısa filmde de kullanılacaktır. 

Atlan imzaların ardından proje hakkında bilgiler veren Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Konya, tüm ilçeleri ile birlikte çok zengin tarih, kültür ve turizm varlıklarına sahip. Doğanhisar da bu zenginliklerin yanı sıra doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan bir ilçemiz. Bu noktada bizlere düşen bu potansiyeli harekete geçirmek ve gerek ulusal gerekse de uluslararası platformda tanıtmaktır. Ajans olarak bölgemizde yer alan bütün ilçelerimizin tanıtılmasına yönelik olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu projede de Doğanhisar ilçemizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve turizm varlıklarının adeta fotoğrafını çekerek bu zenginliğin yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulması amaçlanıyor. Bölgemiz her yıl yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Bu bizim açımızdan oldukça güzel bir gelişme ancak bu potansiyelin daha da ilerilere taşınması gerekmektedir. Bu da ancak bölgemize yeni turizm destinasyonları kazandırmakla mümkün olacaktır. Bu doğrultuda projeyi çok önemsediğimizi ve sonuna kadar projenin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet emin ata
Mehmet emin ata - 7 yıl Önce

Artık kabımızdan çıkıp hem etrafamızı ve etrafı görme zamanı gelmiştir iyi olmuş inşAllah hayırlı olur

SIRADAKİ HABER

banner284