Muhammet`in Kornealari 2 Çocuga Nakledildi

Karaman`da elma toplarken düserek agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede beyin ölümü gerçeklesen 12 yasindaki Muhammet`in kornealari, Konya`da ayni yaslardaki bir kiza ile 16 yasindaki bir baska çocuga nakledildi.

Muhammet`in Kornealari 2 Çocuga Nakledildi

8 Ekim'de Karaman merkeze bagli Akçasehir beldesinde meydana gelen olayda 12 yasindaki Muhammet Düzgüner, elma agacindan düserek agir yaralanmis ve kaldirildigi Karaman Devlet Hastanesinde 15 gün süren yasam mücadelesini kaybetmisti. Ailesinin izniyle, beyin ölümü gerçeklesen Muhammet'in kalbi, karacigeri, böbrekleri ve kornealari alinarak baska hastalara nakledilmek üzere Istanbul, Konya, Antalya ve Izmir'e gönderilmisti.
KORNEALAR 2 ÇOCUGA NAKLEDILDI
12 yasindaki ortaokul 2. sinif ögrencisi Muhammet Düzgüner'in kornealari, Karaman'dan Konya Numune Hastanesine getirildi. Konya Numune Hastanesi Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Fehmi Özkan'in sorumlulugunda gerçeklesen operasyonla kornealar 7 yildir göremeyen 12 yasindaki Derya Aldanma ile 6 aydir gün isigina hasret kalan 16 yasindaki Hüseyin Yildiz'a nakledildi. Basarili geçen ameliyattan çikan 2 çocugun, bundan sonra saglikli bir sekilde görmesi bekleniyor.
Gece gelen telefonla hem sevinip, hemde üzüldüklerini anlatan Derya'nin babasi Tahir Aldanma, "Kizim 5 yasindan itibaren görme kaybi yasiyor. Kasinti ile baslayan rahatsizligina bir türlü çözüm bulunamadi. En son kornea nakli gerektigi belirtildi. Basvurduk sira bekliyorduk telefonumuz çaldi ve kornea nakli yapilacagi söylendi. Biz bu haberi alinca çok sevindik, ancak korneanin 12 yasindaki Muhammet'in beyin ölümü gerçeklesmesi sonucu alindigini ögrenince de bir o kadar üzüldük. Ailesine çok tesekkür ediyor, bassagligi diliyoruz" dedi.
16 yasindaki Hüseyin'in annesi Saniye Yildiz'da çocugunun tekrar görme sansinin olmasindan dolayi duydugunu mutlulugunu dile getirerek, "Ogluma ikinci kez kornea nakli yapiliyor, insallah bu sefer saglikli bir sekilde görecek" dedi.
"BASARILI IKI OPERASYON YAPTIK"
Karaman'dan gelen kornealari iki çocuga nakleden Konya Numune Hastanesi Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Fehmi Özkan, ameliyatla ilgili bilgi verdi. Dr.Özkan, "Beyin ölümü gerçeklesen ve organlari bagislanan çocuguna kornealarini, 12 ve 16 yasinda iki çocugumuza naklettik. Her iki operasyonda çok basarili geçti. Suanda çocuklarimiz gözetim altinda tutuluyor, bir kaç güne kadar taburcu ederiz. Çocuklarimizdan biri 7 yildir görmekte zorlaniyor, 1 metre önünü göremiyordu. Diger çocugumuza da baska bir yerde daha önce kornea nakli yapilmis, vücut kabul etmemis. Insallah biz basarili iki operasyon yaptik, çocuklarimiz artik daha rahat görecek" seklinde konustu.
KALBI 8 YASINDAKI BURAK'A, KARACIGERI ISE 15 AYLIK BEBEGE NAKLEDILDI
Muhammet'in karacigeri Istanbul Üniversitesi Tip Fakültesi Karaciger Nakil Merkezinde mantardan zehirlenen 15 aylik bebege, böbrekleri ise Antalya'daki hastalara nakledildi. Küçük Muhammet'in kalbi ise Izmir'de Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi'nde dogustan kalp yetmezligi çeken ve 15 gün önce acil nakil gerekli diye kaydolan 8 yasindaki Burak Karatop'a basarili bir operasyonla nakledildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284